Lombik és/vagy GyereBaba Program?
Melyiknek milyen anyagi vonzata van?

A lombik és a GyereBaba Program költségei vajon mekkorák? Mire számíthat az a pár, amelyik választás előtt áll?  Előző posztjainkban a lombik beavatkozásokat és a GyereBaba Programot több aspektusból is összevetettük. A következő írásunkban az összehasonlítás fő szempontja a kezelések anyagi vonzata. A lombik beavatkozásokat csak részben és bizonyos feltételek mellett támogatja az állam. Térítésmentes lombikbébi kezelés OEP finanszírozással 5 alkalommal vehető igénybe egy egész élet során a szerződéssel rendelkező intézetekben. A gyógyszerek jelentős részét fizetni kell, külön díja van a szakorvosi konzultációknak. Az IVF gyógyszerek támogatása jelenleg 75%-os, de ez nem vonatkozik a speciális készítményekre. Az lombik eljárásokat az OEP finanszírozás 90 naponként teszi lehetővé. Ha valaki nem akar várni, vagy más intézményt választ vagy az 5. alkalmon túl van, akkor magánintézményekben veheti igénybe a kezelést, ennek azonban nagyon borsos az ára. 

Az áldott állapotban lévő N. Ildikó története a lombikkezelésről

“Jómagam is meglepődtem, mikor összeírtam és összeadtam azokat a költségeket,amelyeket a lombik-beavatkozások során, a teljes protokoll alatt kifizettünk.
Számszerűen: az előzetes vizsgálatokért 232 000 Ft-ot, a többszöri sikertelen lombik beavatkozás kapcsán végzett,az extra kivizsgálásokért közel 300 000 Ft-ot fizettünk, a meddőségi kezelés 520 000 Ft-ba került. Ehhez jöttek a gyógyszerek, amelyeknek költségei meghaladták a 200 000 Ft-ot. (Ha továbbmerészkedünk gondolatban, akkor számba kell venni azt is, hogy a `terhességi csomag magas rizikó esetén`  olyan speciális és drága szolgáltatás, amelyet érdemes igénybe venni, plusz számolni kell a szülés költségevel, amely a legtöbb magánintézményben közel félmillió forintba kerül.) Hálás vagyok a jó sorsomnak, hogy a munkánk révén olyan helyzetben vagyunk, hogy vállalni tudtuk az ezzel járó költségeket, választhattuk, hogy magánintézményben kezeljenek, így a lehető legjobb ellátásban részesüljünk. Régóta próbálkoztunk, hogy babánk legyen, így mindent meg is tettünk, amit csak megtehettünk. A férjem és én is racionális emberek vagyunk, hiszünk a gyakorlati megoldások sikerében, így a babakérdésben orvostól orvosig jártunk, sok mindent kipróbáltunk. Közben mindezt persze jó sok könny, szorongás, csalódás, aztán egyre óvatosabb várakozás, egyre halványuló remény kísérte… Szerencsére ez már múlt idő, mert a pocakomban jelenleg éppen két baba rúgdos, hol finoman, hol erőteljesebben jelezve, hogy tényleg, de tényleg elhihetjük, hogy a vágyunk valóra vált. A meddő próbálkozások, a sok kudarc után a GyereBaba Program hétvégéi alatt a lombik-beavatkozás segítségével megfogantam. Vagyis az orvosi beavatkozás és a pszichés támogatás együtt segített!!! Bennem ez úgy csapódott le, hogy egyik oldalról fontos a külső szakmai/ orvosi segítség, nekem kellett, hogy maximális bizalommal legyek az iránt, aki kezel, de másik oldalról saját belső folyamataink, változásink, a párkapcsolat és az intimitás erősödése és a stressz csökkentése és persze az életmódbeli változások (táplálkozás) vezetettek végül odáig, hogy a régóta várt és vágyott babáink fogantak.”

A GyereBaba tanfolyam ára

a lombik és a gyerebaba program költségei A lombik és a GyereBaba Program költségei penzA GyereBaba Program esetén egy terápiás óra  (interjú, anamnézis, további konzultációk stb.) 10 000 Ft/alkalom. A 60 órás tanfolyam díja 150 000 Ft/fő, vagyis ez 2500 Ft-os terápiás óradíjat jelent. Ez az összeg magában foglalja a strukturált program valamennyi elemét, többek között a nagyon neves szakemberek által tartott előadások “jegyét” vagy a későbbiekben is használható segédanyagokat. Az utókövetés (3×3 óra) alkalmanként 8500 Ft. Tudjuk, hogy az érintettek többségének ez azért is nagyon megterhelő, mert általában már nagyon sok anyagi teherrel járnak az egyéb meddőségi kezelések is. Ugyanakkor a további beavatkozások árát meg lehet spórolni. Az három órás utókövetés alkalmanként 8500 Ft. 

A lombik és a GyereBaba Program költségei tehát jelentősen eltérnek egymástól. Ha még részletesebben akarsz a témáról olvasni, belepillanthatsz korábbi cikkünkbe: A lombik ára 

Ha pedig úgy döntöttél, hogy részt szeretnél venni a GyereBaba Programban, már jelentkezhetsz is a kék gomb megnyomásával.