Nyílt nap 2017.12.14.

A tanítványok viszik tovább a fáklyát

 

Dr. Lux Elvira babateremtő csodája a nyugdíjba vonulása után is folytatódik: a tanítványok által létrehozott Lux Baba Programnak köszönhetően ikerpár született.


2016. február 15-én világra jött Levente és Bence. A két egészséges kisfiú (mindketten közel 3 kg-os súlyúak) az elsők, akik az új Lux Baba Program (mai GyereBaba Program) segítségével fogantak. Szüleik sok évig hiába vártak a gyermekáldásra, míg végül a Lux Programot követően, amelyben párban vettek részt a szülők, ikrekkel került áldott állapotba a törékeny kismama.
Dr. Lux Elvira egyéni pszichoterápiás módszerével több mint 500 kisbaba fogant és született meg 1970 és 2014 között. Bár orvos kollégái eleinte gyanakodva figyelték munkáját az akkor még teljesen ismeretlen területen, mégis rengeteg páciensnek írtak föl „heti 3×1 dr. Luxot”, mert nem tudtak mit kezdeni a meddő, vetélő, sem hormonkezeléssel, sem orvosi eszközökkel nem gyógyítható páciensekkel.
Dr. Lux Elvira szakmai sikere, eredményessége nem pusztán abban áll, hogy meddőnek diagnosztizált nők, impotenciában szenvedő férfiak lettek boldog szülők a kezelése alatt, hanem abban is, hogy a segítségével megfogant babák időben és egészségesen jöttek a világra. Ez is azt bizonyítja, hogy ha a pszichés gátak egyszer leomlanak, szabad az út a nemi szerep beteljesüléséhez.

A Lux Babaprogram abban is különleges, hogy dr. Lux Elvira egyedülálló módszerét a külföldön elterjedt stresszoldó technikákkal ötvözi. A többi tanfolyamtól eltérően nem próbálja a párokat túlságosan leegyszerűsített sémákba/mintákba sorolni, hanem a személyiség egészét tekinti, a tünetek valós, legmélyebb okát („magját”) keresi meg, miközben a szülővé válás egyéni gátjait oldja föl. A Programot módszertani változatosság jellemzi: sokféle technikát ötvöz, hogy ki-ki megtalálhassa a számára megoldást jelentő utat.

 

Lux technika + a csoport ereje

A 87 éves dr. Lux Elvira nagyon boldog, hogy tanítványai is sikeresen alkalmazzák a módszerét és egyre több párnál segítenek elhárítani a gyermekáldás útjában álló akadályokat. Nem számított rá, hogy már az első csoport ilyen sikeres lesz. Álmában sem remélte, hogy a terméketlenség tabu-témája, amelyet az ő praktizálása alatt az érintettek minden erejükkel elrejteni igyekeztek, a csoportos terápia során felvállalhatóvá válik. A Program alapján úgy tűnik, hogy a csoport támogatása erőt ad, a hatékonyságot fokozza. A résztvevők érzik, hogy nincsenek egyedül a problémával, és egymást biztatják, segítik.

 

A Lux Baba Program újabb sikere – Levente és Bence nagy örömöt okozott minden csoportvezetőnek és csoporttársnak. Van kérdésed ezzel vagy a programmal kapcsolatbanvan? Tedd fel! Írj nekünk!!  Ismerkednél velünk? Hallgass bele programunkba!  Ha máris jelentkezni szeretnél, kattints a kék gombra.