A meddőségkezelés hatékony módja a GyereBaba Program

1. rész

 

Miben különleges a GyereBaba Program? 

 

A meddőségkezelés hatékony módja a GyereBaba Program. Kíváncsi vagy, miért érdemes a meddőségi probléma megoldásában a  GyereBaba Programot választanI?

Érveink: kiemelkedő hatékonyság, sajátos koncepció, komplexitás, inenzív hatás. Zárt csoportos keretben, elsősorban párban dolgozhatnak a párok a problémán. Alábbi listánk a leglényegesebb és a hatékonysághoz leginkább hozzájáruló tényezőket emelte ki. 

1. Zárt csoportos keretben, elsősorban párban dolgozhattok a problémán

A GyereBaba Program egyik nagy lehetősége, hogy párban jöhetnek a résztvevők, illetve, hogy csoportban dolgozunk. Ez utóbbi első hallásra kicsit rémisztő lehet (“nem fogok idegenek előtt a legbensőbb dolgaimról beszélni, vagy amúgy is szorongok, nehezen nyílok meg vagy van elég bajom, minek vegyem mások terheit is a vállamra…”). Megnyugtatlak Benneteket, hogy ez nem valamiféle sirató kórus. Bár mindenki ugyanabban a kérdésben érintett, a konstruktív megoldásokat keressük, a problémamegoldáson van a fókusz. Nagy érzelmi könnyebbség azonban, hogy a “teher” megosztható, mások is hasonló cipőben járnak, értik, érzik, amiben aktuálisan vagytok. Azt írtam, hogy „megosztható a probléma”, ami azt jelenti, hogy ez lehetőség, nem kötelezettség. Tehát a csoportban mindenki úgy van jelen, ahogy éppen tud, annyit mond, amennyit akar, ha nem akar megnyilvánulni, az is jó…

Azt tapasztaljuk, hogy a férfiak vállalása roppant sokat ad ahhoz, hogy  vágyatok valóra válhasson. Egy kedves kliensemet idézem, aki azt mondta a párjának (aki kezdetben kissé vonakodott az efféle lehetőségtől), hogy “drágám, ez a Te lombikod”… El is jött a GyereBaba csoportba a férj, és bizton állíthatom, hogy nem bánta meg, sőt rengeteget profitált személyesen is mindabból, amit a tanfolyamon hallott és tapasztalt. De ami még talán ennél is fontosabb: a pár hölgy tagja megélhette, hogy a férj puszta jelenléte is milyen biztonságot ad, mennyire jó, hogy együtt vannak ebben a helyzetben. Gondoljuk csak meg, mikor töltünk együtt ennyi minőségi időt??!!!!! Már önmagában ez luxus!!!!! Nem is szólva arról, hogy közös ügyért mindketten…

 

2. A problémafókusz mellett a tanfolyam az önismeretet mélyíti, párkapcsolati problémákat is kezel

Nagyon sokszor a termékenységért folytatott küzdelem megtépázza a kapcsolatot: komoly lelki terhet jelent a sikertelenség miatti hibáztatás (akár önmagunk akár a párunk hibáztatása) , de gyakran gondok jelentkezhetnek a szexualitás terén is.

3. A GyereBaba Program nemcsak tüneti kezelést kínál, hanem a tünetek hátterében lévő okokat is vizsgálja

Az általános megoldási módok mellett a konkrét, egyéni problémáitokra is megoldást keresünk, a személyes élettörténetetekben rejlő lehetséges elakadásokat is feltárjuk és megszüntetjük.

 

a meddőségkezelés hatékony módja a gyerebaba program A meddőségkezelés hatékony módja a GyereBaba program csecsemo2

4. Tanfolyamunk strukturált program, a termékenységi problematikát teljességében felölelő témakörökkel

Abból a szemléletből indulunk, ki, hogy a terméketlenség átmeneti hiányát az okozza, hogy a reprodukciós rendszer egyensúlya felborult. Sorra vesszük azokat a tényezőket, amelyek ebben szerepet játszhatnak: például stressz, párkapcsolati probléma, félelem a szülőszereppel kapcsolatban, kommunikációs nehézségek, életmód stb., és megnézzük, hogyan lehet ezeken javítani. Hallhattok számtalan megoldási módról, érdekességről az előadások kapcsán (nagyon klassz vendégelőadóink vannak:-)). Dolgozunk kiscsoportban (férfiak-nők, ezt a férfiak nagyon szokták élvezni), párban, nagycsoportban.

 

 5. A Program nagy erénye a komplexitás 

A tudományos munkák alapján állíthatom, hogy nem működik máshol a világon olyan termékenységet segítő program, amely ennyire összetett és módszertanilag gazdag. Nem egyfajta kezelést/megoldást kínál, hanem a megoldások palettáját mutatja be. Mindegyik hétvége más-más téma köré épül

  1. pszichoszomatika vagyis hogyan tudjuk a gondolatainkkal, érzéseinkkel a testi működést is befolyásolni
  2. stressz és annak kezelése
  3. párkapcsolat, intimitás, bizalom, kommunikáció 
  4. életmód+ egyéb kezelési lehetőségek

Mindegyik nap van előadás, tréningelemeket tartalmazó rész, mozgásos formák, gyakorlatok ( bodywork, Aviva), relaxáció, imagináció. Olyan eszközöket kaptok a kezetekbe, amelyek az élet valamennyi területén alkalmazhatóak lesznek, ha úgy érzitek, hogy számotokra hasznosak.Tehát kiválasztható, hogy kinek mi a testhez álló.

6. Résztvevőként nem passzív befogadói vagytok a tanfolyam anyagának

hanem nagy fokú aktivitás szükséges a részetekről: fontos a saját felelősségetek, az én-erő megtalálása és aktivizálása. Megtanuljátok a gondolat-érzelem-testi reakció összefüggéseit.

7. A Program nagyon intenzív

Mivel általában a termékenység kapcsán legtöbben az idő szorítását nehezen élik meg, nagy előny, hogy van mód felgyorsítani egy kicsit a folyamatokat. Az egyéni terápia  nem pusztán komótosabb, de az egyéni folyamatban nem minden eszköz alkalmazható, amely csoportban nagy hatásfokkal viszont igen.

 

A meddőségkezelés hatékony módja a GyereBaba Program. Most röviden bemutattuk néhány jellegzetességét a Programnak. Következő cikkünkben folytatjuk annak leírását, hogy miért is olyan hatékony a GyereBaba Program, még olyan esetekben is, amikor csak a lombik jöhet szóba. Addig is hallgassátok meg a tanfolyam korábbi résztvevőinek véleményét a Programról. Ha meg már eldöntöttétek, hogy a tanfolyam nektek való, jelentkezhettek a kék gomb megnyomásával.