A Shiatsu masszázs – japán kezelési forma 

A shiatsu masszázs egy japán masszázs és kezelési forma, amely az Anma masszázs és Hagyományos Kínai Orvoslás mentén alakult ki. Maga a szó ujjnyomást jelent: a shi” az ujj, hüvelykujj, az „atsu”nyomás.

shiatsu a shiatsu masszázs A Shiatsu masszázs shiatsu 300x228

A shiatsu masszázs energiakezelés, az életerő harmonizálására szolgál. Nem is annyira tekinthető a hagyományos értelemben vett masszázsnak, mintsem manuálterápiás gyógymódnak, testmunkának, az életenergiával való munkálkodásnak.

shiatsu 3 a shiatsu masszázs A Shiatsu masszázs shiatsu 3 294x300

Minden testi-lelki működésünk, gondolataink hátterében ennek az energiának az áramlása áll. Ez az életenergia a testünket behálózó csatornarendszerben / meridiánok / áramlik. A shiatsu-kezelés meridiánok és az akupunktúrás pontok érintésén alapul. Az egészség a két erő harmóniája, és minden betegség leírható a Yin és Yang közötti egyensúly zavaraként. Az energiakezelések, így a shiatsu célja is az Yin és Yang áramlás lendületes egyensúlyának megteremtése, helyreállítása vagy megtartása.

a shiatsu masszázs A Shiatsu masszázs masszazs3Ahhoz, hogy a shiatsuval ezt a kiegyenlítődést segítsük, nem kell más, mint kényelmes ruházat, párna esetleg takaró, de legfőképpen CSEND. (Ha belegondolunk, zajos világunkban már önmagában gyógyító erejű, ha el tudunk csendesülni, ha a külvilág nyüzsgése helyett képesek vagyunk a testi érzeteinkre, megéléseinkre figyelni.)

 

 

Mire figyeljünk, ha masszírozunk? 

7d0f36e5f16f5dba477524e5e0b3c879 a shiatsu masszázs A Shiatsu masszázs 7d0f36e5f16f5dba477524e5e0b3c879 e1460795570106 230x300

Fontos az ellazultság, a laza izomzat, jó, ha a partner teljes nyugalomban van.

Minden mozdulatunk, nyomásunk a harából történik. ( A „hara” japán szó, jelentése: has. A lágy rész, a bordáktól a medencecsontokig, alulról a szeméremcsonttól körülfogva. A keleti megfigyelések szerint az energiarendszerünk központja, személyiségünk magja.)

Mély kitartott nyomást alkalmazzunk (lassan erősödő mélyülő nyomás, azután kitartás)!

A légzés /saját légzéssel összhangban történjen.

Mindvégig fókuszáld a figyelmed saját magadra és a partnerre!

Fájdalom nélkül masszírozzunk, úgy végezzük a gyakorlatokat, hogy ne okozzunk kellemetlen fájdalmat!

 Mi is a DO-IN?

Do, út, energia, In, vezetés, irányítást jelent. A do-in a shiatsuhoz kapcsolódó önmasszázs és mozgásrendszer. Saját energetikai állapotunk kiegyensúlyozására használjuk. Kitartott mozdulatok, légző gyakorlatok, feszítések, ütögetések sorozatából áll. A gyakorlatok a meridiánokban keringő Életenergia harmonizálására szolgálnak.

a shiatsu masszázs A Shiatsu masszázs masszazs2 297x300Ha felteszitek magatoknak a kérdést: „Vajon elégszer érintem-e meg partneremet, egy nehéz nap után keresem-e a társaságát, hogy együtt oldódjunk fel az otthon nyugalmában?” és bizonytalan a válaszotok, akkor ez a japán lazító masszás egy új dimenziót nyithat. Ezt az érintésekkel, összehangolódással és szeretetteli figyelemmel működő csodafegyvert könnyen bevetheted partnered feszültségeinek csillapítására.

Hat-e a Shiatsu masszázs a termékenységre? 

Ez az életerő harmonizáló módszer jótékonyan hat a  termékenységre is.  A módszer hatását megtapasztalhatod a GyereBaba Program tanfolyamán, ahol ízelítőt kapsz a masszázstechnika legfontosabb elemeiből.

a shiatsu masszázs A Shiatsu masszázs masszazs 300x257

Ha a Shiatsu masszázs technikáját szeretnétek kirobálni, a lehetőséget megtaláljátok a További programok fül alatt. Kérdéseitek vannak? Tegyétek fel! Írjatok nekünk!!  Szívesen megIsmerkednétek velünk? Hallgassatok bele programunkba!  Ha a többi  termékenységsegítő módszer valamelyikére vagytok kíváncsiak vagy akár az egész programra, jelentkezhettek a mellékelt kék gom megnyomásával.