A termékenység és a szex kapcsolata egyértelmű a legtöbb ember számára. Mégis sok bonyodalom adódik abból, ha túlhajszolt életünkben egyre kevesebb idő és energia jut az intimitásra, a feszülségmentes kellemes együttlétre párunkkal, míg végül már a szexhez sincs kedvünk. Pláne, ha még babát is szeretnénk, de egyre ritkábban bújunk ágyba párunkkal vagy ha bújunk is, azt a naptár és a termékeny napok irányítják, nem pedig a vágy. Egy gondolatébresztő rövid összefoglalóval segítünk mindenkinek, hogy elgondolkozzon, hogyan lehetne nekifogni a szexuális élet rendezéséhez, ami azután segíteni fog a babatervezésben is.

A termékenység és a szex avagy mit tehetünk, ha kiégettek, fáradtak vagyunk, nincs kedvünk szexelni, de babát szeretnénk?

  • A munkahelyi nyomást, a fokozott stresszt legjobban a kölcsönös elfogadás oldja: minden olajozottabban megy, ha az otthon békés sziget, ahol a teljesítményt, az elvárásokat a fogasra akaszthatjuk, ellazulhatunk.
  • de9099575bf68d9b6bc2e5162bb5fe71 a termékenység és a szex A termékenység és a szex 3. de9099575bf68d9b6bc2e5162bb5fe71 214x300A nőiesség/férfiasság megerősítéséhez, az önbizalom növeléséhez elég néhány jó szó, és ha van is némi kétkedés, biztos, hogy a dicséretet a másik vissza nem utasítja. Ne feledjük, mindenkiben van olyan, ami elismerésre érdemes, és ha kitartóak vagyunk ezek felismerésében és megerősítésében, nem marad el a hála, a közeledés…
  • Csodákra képes a szexuális vágy gerjesztésében a kapcsolat megújítása, ha máskor, máshol és máshogy teremtünk lehetőséget a kezdeményezésre. Javaslom, hogy legyen minden héten legalább egy (randi)alkalom (fontos a rendszeresség, mert így a különleges helyzetek nem jelentenek elvárást), amikor ki lehet mozdulni, és ilyen módon a nem otthoni környezetben mindkét fél meghitt/izgalmas pillanatokat élhet meg. (A nők erogén részei a gyertyafényes vacsorákra, a kisebb-nagyobb meglepetésekre, szép szavakra, kedvességre gerjednek, a férfiak „újdonságkereső génjei” viszont remekül „kielégülnek” az olyan szélsőséges, veszélyekkel járó helyzetekben, mint a motorozás, ejtőernyőzés, búvárkodás stb.)
  • A sport önmagában is jótékony, nemcsak a testi egészséget építi, az alakot formálja, de endorfint („boldogsághormon”) is termel, amely a tettre való k46d6b84e5470bfba75ac3cb7670858ea a termékenység és a szex A termékenység és a szex 3. 46d6b84e5470bfba75ac3cb7670858ea 199x300észséget is segíti. Az együttes tevékenység pedig a kapcsolatot is kovácsolja.
  • Időnként utazzunk el, akár egy hosszú hétvégére is, hiszen a közös élmények, az új „életízek” az érzékszerveket is megbizsergetik, a vágyakat is felpiszkálják.
  • Nagyon fontos az együtt töltött minőségi idő, ugyan a kölcsönös fókuszált figyelem több energiába kerül, viszont időt spórolunk anélkül, hogy a másiknak hiányérzete volna, így jut idő a feltöltődésre.
  • A rutint megtöri, ha a pár más, a megszokottól eltérő pozitúrákkal próbálkozik, együtt a szexualitáson belül is új vizekre eveznek. (Érdemes újraértelmezni, ki mire vágyik.) Izgalmas kalandozás lehet például egy-egy szerepjáték, merészebb fantáziák megélése.
  • A leglényegesebb azonban tisztázni, hogy a legfőbb erogén zóna az agy, és az első lépés tudatosítani, hogy a probléma magától nem múlik el, hanem a megoldásért elszánással, kitartással tenni is kell.

A termékenység és a szex kapcsolatáról még sokat lehetne írni. Ízelítőnek ennyi is elég. Ha kedvet kaptál a tanfolyamhoz, a Jelentkezz gombra kattintással máris közelebb kerültél a termékenység akadályaid megértéséhez és a megoldáshoz.

Keresed a megoldásokat?