Türelmetlenek vagyunk – a GyereBaba Programban megtanuljuk a türelmet

 

Adj Uram Isten, de rögtön! Tartja a szólás. Sajnos felgyorsult világunkban egyre kevesebb embernek van türelme kivárni bármit is. De nincs is rá szükség, mert szinte mindent meg lehet kapni azonnal. Ha este 10-kor akarsz bevásárolni, várnak az üzletek. Akár szükséged van pénzre, akár nem, szinte bombáznak a mobilbankok, hogy telefonon keresztül vegyél fel azonnal kölcsönt. Már rögtön meg is veheted, amit szeretnél, nem kell előre spórolnod, tervezned. Ha megkívánsz valamit, már a tiéd is. Az elmúlt évtizedek erre szoktattak bennünket: Adj Uram Isten, de rögtön! Máris megkapod, amire vágysz.

Gyereket szeretnél?

adj uram isten, de rögtön “Adj Uram Isten, de rögtön!” term  kenys  g hi  nya pixabay 1 300x200

 

adj uram isten, de rögtön “Adj Uram Isten, de rögtön!” pregn pixabay 300x300

 

 

 

Gyereket akarsz…. és nem jön azonnal!? Ez hogyan lehetséges? Nem jön, amikor te eddig mindig mindent meg tudtál szerezni, mindent megkaptál, minden kitűzött célt – még ha kemény munkával is – de elértél. Először jön a kétkedés, ez nem lehet igaz, ez nekem is (ki)jár, hogy lehetséges, hogy nem fogantam meg azonnal? Miért van az, hogy mindenki másnak sikerül, csak nekem nem… én is akarom és “meg is érdemelném ”. Aztán jön a csalódás, az elkeseredés, a düh, a görcs. Ha továbbra is késik a gyermekáldás, előbb-utóbb szívedbe markol a szorongás, rád telepszik a depresszió.

A gyermekáldást is azonnal szeretnéd, néhány hónap hiábavaló várakozás egy örökkévalóságnak tűnik, aztán kétségbeesetten rohansz az egyik nőgyógyásztól a másikig, hogy oldja meg a problémát. Ismerős? Nem vagy egyedül. Csak Magyarországon 300 000 embert érint ez a probléma.

A termékenység késésekor sajnos az Adj Uram, Isten, de rögtön!” szólás nem működik. Egy másikra van szükség: ”Segíts magadon, az Isten is megsegít”.

Adj Uram Isten, de rögtön! Vagy lehet a türelmet tanulni?

Sokféle képpen segíthetsz magadon, pl. az önismeret fejlesztésével és a  párkapcsolatod javításával. Lehet az esetleges pszichés, testi (életmódbeli), szociális akadályokat feltérképezni, hogy a szükséges változtatásokat megtedd, új készségeket sajátíts el, gyakorolj és türelemmel juss el a fogantatásig. Szenteld meg a várakozás idejét! Töltsd meg tartalommal! A GyereBaba Programban ezt az utat járjuk be a párokkal. Az eddig befejezett három csoportban eddig már kilenc baba született és három baba készül a világra jönni. A türelmed megjön magától is, ha megérted, miért is késett eddig a fogantatás. Új dolgokat tanulhatsz meg, a problémamegoldás új eszköztára nyílik meg előtted és saját magadat is jobban megismerheted. Ha eddig te is türelmetlen voltál, de most felkeltettük érdeklődésedet,  jelentkezz a GyereBaba Program következő csoportjára.