Dr. Lux Elvira Anyának születtem? című könyve alapján összeszedtünk hat (kicsit provokatív) kérdést és idézetet, amelyeken gondolkozva közelebb kerülhetsz az anyasághoz, a benned is meglevő anyai én-részedhez. A korábbi bejegyzésünkben már három kérdést olvashattál, nézzük most a következő hármat.

Válaszolj önmagadnak őszintén, szívből. Ha bármilyen érzés felmerül benned, legyen az elégedettség, öröm, vagy ellenállás, harag, szomorúság, kétely, vagy csak nevetségesnek érzed magát a kérdést is, az mind jó! Jegyezd ezeket fel magadnak – így már lesz egy saját „ösvényed” az önismereti úton, amelyen majd együtt elindulhatunk.

 

4. Kit választottál magad mellé?

A partnered személye vagy a kapcsolatotokban megélt hiányok, a távolság önmagában is okozhatja a gyermekáldás elmaradását.

 „Az a nő, aki nem lép ki a jövőtlen kapcsolatból”, nem számíthat jóra. „Aki mindenáron ragaszkodik a hosszú távú kötelékhez, családhoz, gyerekhez egy bizonytalan, döntésképtelen partnerrel, az pórul jár. Ilyen esetekben jogosan óvakodik a nő – tudatosan vagy öntudatlanul – a megtermékenyüléstől. Hiszen a gyerek a jövő szférájának zenéje.”

5.  „Nem minden nőnek kell szülnie, a női lét teljességét nem a gyermek adja.”

Mit éreztél, amikor elolvastad a fenti állítást?

Sokszor maga az akarás okoz görcsöket bennünk. Ami – például amikor már megint negatív a terhességi teszt – stresszt és kudarcélményt kelthet. Ha tapasztaltál már ilyet magadon, kérlek, most vegyél egy nagy levegőt! Lassan fújd ki és engedd le a vállad közben. Most légy magaddal engedékeny, megértő és engedd el a túlzó megfelelést. Teljesen megfelelő vagy!

6. Tény: háborúban, éhínségben, fenyegetett helyzetben nem termékenyek a nők

Hogy élsz? Megadod magadnak, amire szüksége van a szervezetednek? Hasznos, elegendő élelmet, mozgást, aktív pihenést, örömöt, alvást? Megnyugtatunk, ha néha ez nem sikerül és idegeskedsz, az normális, stressztől mentes élet ugyanis nincsen. Azon viszont már érdemes elgondolkodnod, hogy hogyan vezeted le, oldod a stresszt, ami nap mint nap ér? Vannak módszereid erre? Mi jó eszközt tanítunk Neked, ha velünk csinálod a Programot!

 

Anyának születtem? Egyértelmű a válasz vagy vannak kételyeid? Ha női vagy anyaszerepeddel kapcsolatban vannak kérdéseid, nyugodtan tedd fel. Ha már eldöntötted, hogy jelentkezel a Programra, kattints a kék gombra.