Anyának születtem? Mi akadályozza a fogantatást?

 

Régóta babát vártok? Késik a gyermekáldás, ugyanakkor nincsen kimutatható szervi probléma, amelyet felelőssé lehetne tenni a terméketlenségért? A legkínzóbb, hogy nem érted, mi is a baj, mi akadályozza a fogantatást?

Segítségünkkel lehet, hogy a választ is megleled… Dr. Lux Elvira Anyának születtem? című könyve alapján összeszedtünk hat (kicsit provokatív) kérdést és idézetet, amelyeken gondolkozva közelebb kerülhetsz az anyasághoz, a benned is meglevő anyai én-részedhez.

Válaszolj önmagadnak őszintén, szívből. Ha bármilyen érzés felmerül benned, legyen az elégedettség, öröm, vagy ellenállás, harag, szomorúság, kétely, vagy csak nevetségesnek érzed magát a kérdést is, az mind jó! Jegyezd ezeket fel magadnak – így már lesz egy saját „ösvényed” az önismereti úton, amelyen majd együtt elindulhatunk.

woman-690118_1280 anyának születtem Anyának születtem? -I. woman 690118 1280 300x200
A mai bejegyzésben nézzük az első hármat:

1. Gyereke a felnőttnek van. Lelkileg felnőtt vagy?

Pszichológiai értelemben felnőtt az, aki felelősséget vállal az élete alakulásáért, a nap végén elbírja a kudarcokat, rossz érzéseket, emellett pedig azt is boldogan élvezi, ha sikerek érik. Freud gondolatai nyomán egészséges az, aki tud dolgozni és tud szeretni.
Vágysz még valamire, amit úgy érzel nem kaptál meg? Feltétlen szeretetre, törődésre, figyelemre lenne szükséged? Meg tudod adni ezeket önmagadnak?

2. Megfoganni a nő tud. Lélekben, testben nő vagy?

Nőnek lenni csodálatos dolog. Egyetértesz? Vagy úgy véled könnyebb lett volna fiúnak születni? A szüleid fiút szerettek volna? Mered hangsúlyozni a nőiségedet, vagy inkább szemérmes vagy? A nő személyiségéből eredően szexi, viszont csak „akkor csinos és vonzó, ha az akar lenni, és ha el is hiszi, hogy az.”

3. „Az anyaságnak szabott ideje van egy nő életében.”

együtt anyának születtem Anyának születtem? -I. egy  tt 200x300Sokszor bókoltak már azzal, hogy okos és céltudatos vagy? „A kiváló intellektusú nők jól tanulnak, sikeresek, s akik még kellően életerősek és talpraesettek is, munkahelyükön szép sikereket érnek el, jó vezető válik belőlük. A zárkózottabbak pedig esetleg a tudomány felé fordulnak és akár egész életüket annak szentelik. Egyre több nő tolja ki tudatosan az anyává válás idejét. Előbb szeretne anyagi biztonságot szerezni, ezért a női szerep beteljesedésének idejét beláthatatlan időre elnapolja. Az anyaság ideje pedig biológiailag szabott: kortünet, míg a túlzott megfelelési és karrierigény kórtünet.”

Forrás: Dr. Lux Elvira: Anyának születtem? Szaktudás Kiadó Ház Budapest, 2004.

Anyának születtem? Vagy mégsem, Anyának születtem, de ráér még az anyaság? Bizonytalan vagy és vannak még kérdéseid? Tedd fel! Írj nekünk!!  Ismerkednél velünk? Hallgass bele programunkba!  Ha már nincsenek kétségeid és érdekel a tanfolyam, itt rögtön jlentkezhetsz.