A bodywork nagyon hatékony módszer

Bodywork, mint tanfolyamaink állandó vendége. .A GyereBaba Program során tudatosítjuk és elgörgetjük a termékenység útjában álló akadályokat, hogy semmi ne szabjon gátat fogantatásnak. Mivel sokan sokfélék vagyunk, a problémák okai is szerteágazóak: lehetnek felszín alattiak vagy akár mélyen gyökerezettek. Ezért mi sokféle eszközt latba vetünk, tanfolyamunkba beépítjük mindazokat a módszereket, amelynek segíthetnek az elakadások felszámolásában. A bemutatott technikák közül mindenki kiválaszthatja, hogy melyik a számára legszimpatikusabb, „testhez álló” megoldás.

Mi történik a bodywork gyakorlataiban?

A bodywork során a testünkkel dolgozunk, azonban a mozdulatterápia /érintésterápia során a lélek legmélyebb rétegeihez is eljuthatunk. Miért is van erre szükség?
Sokszor támad olyan gondolatod, hogy a világ nem elég biztonságos hely? Hogy nem vagy elég jó? Úgy érzed, téged nem szeretnek, nem vagy szerethető? Mindig te vagy a vesztes?

Ezek az „élmények” a fejlődés korai szakaszának hiányaihoz kapcsolhatók, így olyan módszerrel dolgozhatók át, amely a korai, 3 éves kor előtti, beszéd előtti, illetve a legkorábbi, magzati időszakot érinti.
A bodywork (csak úgy, mint a kineziológia) alapvetően abból indul ki, hogy minden élmény elraktározódik a sejtjeinkben, vagyis testünkben hordozunk minden emléket a fogantatás óta. Ezek a lelki történések blokkokat képeznek testünk bizonyos pontjain. Van, aki a nyakába, vállába gyűjti a mindennapi feszültséget, van, aki gyomrába. A bodywork-kel ezeket a gócokat fel lehet oldani.
A bodywork egy kicsit mozgásimprovizáció, egy kicsit mozgásmeditáció. De az is mozgás, ha nem történik mozgás. Gondoljunk csak arra a gyakorlatra, amikor az instrukció alapján a másikkal szemkontaktust kell felvenni és ezt meg is kell tartani. (Ez a bodywork egyik alapeleme, egyúttal a tudat tágításának eszköze.) Próbáld ki a pároddal, hogy hosszasan egymás szemébe néztek, hosszú perceken keresztül szemkontaktusban maradtok! Akkor se engedjétek ezt el, ha nehéz a nézés! Figyeld meg, mi van a másik szemében és mi van a tekintete mögött! És csak engedd, hogy ez hasson rád!

bodywork Bodywork szembenezes
A bodywork-öt nem tudod rosszul csinálni

Mert nem az a fontos, hogy miképp mozdulsz, hanem hogy mit élsz át mindeközben. Úgy mozdulsz, úgy érintesz, ahogy neked kényelmes. Beállíthatod a megfelelő közelséget/távolságot. Lehetsz például a Nap, amely a magot életre kelti. Lehetsz a mag, amely kicsírázik, életre kel…
A módszer segítségével megtapasztalhatod, hogyan tudsz kapcsolódni, az egyéni munka gazdagodik a kapcsolat és a csoport terének lehetőségeivel.

 

Miért szól a zene?

 

A bodywork során fontos szerepe van az instrukcióknak és a zenének. A csoportvezető elmondja, hogy mire figyelj, hova helyezd a fókuszt, a zene pedig segít elmélyíteni az élményt. Lehet, hogy neked nehéz az érintés, nehéz másokhoz ilyen formán kapcsolódni? A szavak nélküli gyakorlat, a zene segítségével  megkönnyíti a feladatodat és új élményeket tapasztalhatsz meg.

Akárhogy is, egy próbát megér, mert óriási hozadéka van

Többek között:
– remek eszköz az önbizalom építésére és ősbizalom helyreállítására
– a biztonságérzet hiányát rehabilitálja
– segít a párkapcsolati intimitást intenzívebbé tenni
– könnyebbé teszi az érintést, a másik felé nyitást…

A GyereBaba Program keretében alkalmad nyílik belekóstolni a bodywork-ös munkába is, hogy a termékenységgel összefüggő problémákra megoldást találj!. A mellékelt gomb megnyomásával indíthatod a jelentkezést.