A központ elsődleges célja a termékenység elősegítése

Dr.Lux Elvira központ  a Lux Baba Alapítvány keretein belül lett megszervezve. Dr. Lux Elvira tanítványaival együtt hozta létre az alapítványt 2014-ben azzal a céllal, hogy olyan pároknak segítsenek, akiknél valamilyen oknál fogva nem fogan meg baba. A Lux Baba Alapítvány működteti az – eredetileg Lux Baba – Programot (jelenleg GyereBaba Programot), amelyet Dr. Lux Elvira neve ”fény-jelzi”.Egyéb termékenységet elősegítő tanfolyamok is folynak a központban: relaxáció, önismereti csoportok, AVIVA, családállítás.

Dr. Lux Elvira szexuálpszichológusként az I. számú Női Klinika Meddőségi Tanácsadójában 1968-tól kezdett foglalkozni olyan párokkal, akiknél szervi ok nem indokolta a terméketlenséget. Több évtizedes sikeres klinikai munkásságát folytatják a programot vezető pszichológusok, orvosok, akik javarészt az ő tanítványai, szellemi örökösei. Céljuk: azoknak segíteni, akik hosszú éveken keresztül mindent megtettek, hogy vágyaik megfoganjanak, kisbabájuk szülessen, azonban mindeddig elmaradt a gyermekáldás. Az időközben ”átkeresztelt” ”GyereBaba” program keretében a csoportot vezető szakemberek együtt dolgoznak a leendő szülőkkel, hogy a tünetek hátterében lévő lelki okokat feltárják és a termékenységhez vezető utat megtalálják. A Dr. Lux Elvira Központ a termékenység központja.

dr.lux elvira központ Dr. Lux Elvira Központ 746576153851000x700

GyereBaba Program

 

Dr. Lux Elvira több mint 500 meddőnek hitt párnak segített, hogy kisbabájuk szülessen, az eddigi GyereBaba csoportok sikerrátája  50 %-os a 30-40 éves korú nők csoportjában.

A Lux-módszer Dr. Lux Elvira adjunktus több évtizedes sikeres működésének, klinikai gyakorlatának tapasztalataira épül és számos más, termékenységet fokozó terápiás módszerrel is bővül.

A Dr. Lux Elvira Központ magában foglalja azokat az elméleti és gyakorlati terápiás lehetőségeket, egyéni és csoportos kezelési módokat, integratív módszereket, amelyek a meddőség kezelésében hatékonyak.  A módszerek különböző terápiás módszereket ötvöznek: kognitív terápia, kognitív viselkedésterápia, relaxáció, bodywork, imaginatív technikák, kismedencei torna és termékenységet fokozó masszázs. Az integrált kezelés fő tevékenysége a négy-hétvégés, 60 órás termékenységi tanfolyamon. Az Intenzív tanfolyam a termékenységi tanfolyam négynapos változata azoknak, akik a 4×2 napos programban nem tudnak részt venni.

Rendszeres egyéb, termékenységet fokozó csoportok

 

A Központ programjában szerepel még ezen kívül  stresszoldó és párkapcsolati problémákat megoldó csoport is. Van még rendszeres relaxációs csoport, kismedencei torna (AVIVA) és  Shiatsu masszázs csoport.