Gyógyító kommunikáció belső világunkkal

 

Kedves Testem! Hogy vagy ma? Mit szeretnél mondani, amit nem talán még magam sem tudok? Mit üzensz a lábfájáson keresztül?

Talán furcsán hangzanak ezek a mondatok, pedig teljesen logikus, hogy a szervezet a testi működésen keresztül is informálja a személyiséget, jelez, ha valami túl sok, vagy ha valamire érdemes odafigyelni. Ha szemfülesek vagyunk, a tünetek lehetnek a barátaink is. A gyógyító kommunikációban ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tehetünk fel testünknek, ha az első tüneteket felfedezzük magunkon.

Bár saját testünk a „leghűségesebb társunk” életünk folyamán, a vele való kapcsolatunk gyakran megromlik, ellentmondásossá válik. Bizonyos részeinket talán kedveljük, büszkék vagyunk rájuk, más részeinket azonban elutasítjuk, utáljuk, sokszor egyenesen undorodunk tőlük. Ha pedig ez a test „elromlik”, értetlenséggel, ijedelemmel vagy haraggal reagálunk, és – ha a panasz nem múlik magától – külső megoldásokat keresünk, esetleg elvisszük egy „szerelőhöz”.

gyógyító kommunikáció Gyógyító kommunikáció “Kedves Testem” d1b3623b2074ed74b4bbbae20d1dee49

 

Viszonylag ritka, hogy valaki a hála, a szeretet, a gyengédség, az elfogadás, a tisztelet, a csodálat érzéseit a saját testével kapcsolatban rendszeresen megélje, ennek megfelelően gondoskodjon róla, és igyekezzen megérteni, komolyan venni jelzéseit, érkezzenek azok akár apróbb kellemetlenségek, testsúlyproblémák, kimerültség vagy súlyosabb betegségek formájában.

 

Testünk = lelkünk tükre

Tested tükrözi érzelmeidet, gondolataidat, emlékeidet, kapcsolataidat, konfliktusaidat. Feltárul benne egész élettörténeted – sőt, gyakran szüleidé, felmenőidé is. Ha meg akarod fejteni, hogy mit üzennek a tüneteid, ha szeretnél meggyógyulni, fontos, hogy képes legyél kommunikálni testeddel, élményed legyen arról, hogyan szólíthatod meg, és miként válaszol neked a maga sajátos „nyelvén”.  „ A test ugyanis sohasem hazudik. Közlésmódja tiszta, erőteljes, maximálisan személyes – és igen, sokszor fájdalmas, kíméletlen. Ugyanakkor minden pillanatban készen áll arra, hogy segítsen valami lényegeset megérteni és megváltoztatni.” (Dr. Buda László: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal)

 

Az Önismeret – Önelfogadás – Önszeretet – Öngyógyítás tengelyén haladva eljuthatunk a kívánt állapot eléréséig, amely lehet a termékenység is

gyógyító kommunikáció Gyógyító kommunikáció “Kedves Testem” 76ab79fd3089f9953a9220db44c5a23e 205x300

 

Szomatodráma

 

Az öngyógyításnak többféle módja van, az egyik a szomatodráma.  A GyereBaba Program  mostani hétvégéjén a szomatodráma hatékony eszközeivel is dolgoztunk. Pataki Beáta, a Szomatodráma Központ szakmai koordinátora segített a résztvevőknek abban, hogy kommunikáljanak belső világukkal a testük segítségével. A csoporttagok összehangoló játékokon, páros gyakorlatokon keresztül megtapasztalhatták az odaszentelt figyelem gyógyító erejét. 

 

A gyógyító kommunikáció belső világunkkal tehát lehetséges és megtanulható. A “kedves testem” megszólítás már elindít a gyógyuláshoz vezetől úton. Ha téged is érdekel, hogyan tudod megfejteni tested üzeneteit és az üzeneteket hatákonyan alkalmazni a fogantatás elérésére, jelentkezz a következő GyereBaba csoportra: