Gyógyszerek helyett életmódváltás. Receptre?

 

A PCOS azaz a policisztás ovárium szindróma tulajdonképpen helytelenkepas gyógyszerek helyett életmódváltás Gyógyszerek helyett életmódváltás K  p  s 288x300 név, mert nem ciszták képződnek a petefészekben, hanem egy sor éretlen tüszőhólyag. A hólyagok úgy néznek ki, mintha egy gyöngysor feküdne a petefészek szélén. Egy veszélyes gyöngysor, mert megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a tüszőérést. Ez a hormonális zavar néha semmilyen tünettel nem jár, sokszor viszont okozhat menstruációs zavarokat, hajhullást, fokozott szőrösödés, elhízást (különösen hastájon), sőt a fogamzás elmaradását is ezzel magyarázzák. Milyen gyógyszer kell a gyógyuláshoz? Gyógyszerek helyett életmódváltás. Vagyis, ami szükséges lenne az az életmódváltás. Akár receptre is. Svédországban például receptre írják ki a testmozgást. A receptre kedvezményesen lehet edzésre járni erősítő terembe vagy egyéb olyan edzésre, ahol fizetni kell a részvételért..

 

PCOS gyakorisága

A PCOS kb. félmillió nőt érint. Világviszonylatban is emelkedik a PCOS aránya, amelyet a helytelen táplálkozás és az egyre passzívabb életformával, többek között az ülő munkával hoznak kapcsolatba.

 

Segít-e, ha tudom a diagnózist?

gyógyszerek helyett életmódváltás gyógyszerek helyett életmódváltás Gyógyszerek helyett életmódváltás gyogyszerek helyett eletmodvaltasGyakran azt tapasztaljuk, hogy a diagnosztikus kategóriák ugyan kézzel fogható magyarázatot adnak a gyermekre hosszasan váró pároknak arra, hogy miért nem fogan meg a baba, de nem egyszer a diagnózis olyan, mint egy stigma: bezár és megbélyegez, mi több: elveszi a reményt. Biztos, hogy minden nő, akinél PCOS-t állapítottak meg, nehezen fogan meg? Nem! Van akinek semmiféle nehézsége sem volt a fogantatással és a baba kihordásával, és csak utólag, egy véletlen során derült ki, hogy PCOS esete áll fenn. Sajnos, annál több nő mesél arról, hogy fiatalon diagnosztizálták náluk a PCOS-t és a nőgyógyász egyúttal ítéletet is hozott: ”magának sohasem lesz gyereke” vagy ”gyógyszeres kezelés nélkül sose fog megfoganni”. Még ha ennek a veszélye fenn is áll, ez így, ebben a formában  nem igaz. Mint sok egyéb esetben is, az életmódváltással helyre lehet állítani a szervezet egészséges működését. Miképp? Nagyon fontos a rendszeres testedzés, az egészséges kiegyensúlyozott étkezés és a stresszcsökkentés. Az életmódváltás egy idő után csökkenti a túlsúlyosok kilóit, amely csökkenti a PCOS tüneteit, ezzel is növelve a termékenység esélyeit.

 

 

 

Gyógyszerek helyett életmódváltás? Mi a recept?

gh gyógyszerek helyett életmódváltás Gyógyszerek helyett életmódváltás gh 222x300Aki eddig még nem kezdett bele szokásai átrendezésébe, itt az ideje, hogy megtegye. Kitartó, rendszeres  munkával egy-kettőre megjelennek a pozitív változás jelei, a jó közérzet és főként az a csodálatos érzés, hogy ”tudok változtatni a helyzetemen”. A legtöbb embernek szüksége van segítségre a nagyobb döntések megtervezéséhez és kivitelezéséhez.  Ha úgy érzed, hogy egyedül vagy pároddal nehezen indultok el a változás útján, útmutatás híján nehezen fogtok neki a feladatnak, ne habozz segítséget kérni! A GyereBaba Program során a csoportvezetők és a többi pár ötleteivel, támogatásával megindulhat majd az a változás, amit régóta szeretnél. Az életmódváltáshoz szükséges receptet magad is összeállíthatod, miközben a Program négy hétvégés tanfolyamára jársz. Ha már régóta babát szeretnél, akkor a Jelentkezz gomb megnyomásával elindulhatsz az életmódváltás útján, akár van PCOS tüneted, akár nincs és közelebb kerülsz a várva-várt szülőszerephez.