Köztudott és tudományosan is alátámasztott, hogy a termékenység egy összetett ún. pszichoszomatikus jelenség, amit számtalan tényező (pl. biológiai, pszichés, környezeti) befolyásolhat. Mivel a lélektől és a testtől egyaránt függ a fogantatás, a sikeres várandósság és szülés, a termékenységi problémák hatékony kezelésének kulcsa egy integratív, azaz minden szintre együttesen ható módszer lehet.

Az eddig rendelkezésre álló ismereteink szerint Magyarországon nincs még a probléma kezelésére kidolgozott hasonló integratív program, de a világon is elenyésző azoknak a centrumoknak a száma ahol ezt a szemléletet alkalmazzák magas szakmai színvonalon.

A Lux Baba Program elvi kiindulópontja, hogy az ember test, lélek és szellem egysége. Pszichoszomatikus egység, melynek a stabilitását, egységet a személyiség biztosítja.

Amikor a baba nem fogan meg annak ellenére, hogy látszólag nincsenek szervi akadályok, abból kell kiindulnunk, hogy a szervezet termékenységi, azaz reprodukciós rendszerében felborult az egyensúly. A négy hétvégéből álló tanfolyamunk során feltárjuk a termékenységet késleltető/gátló okokat, megmutatjuk, hogyan lehet helyrebillenteni ezt a felborult egyensúlyt.

  • Milyen lelki eredetű oka lehet a fogamzó képesség átmeneti hiányának?
  • Miért fontos a „most még” időhatározó? Hogyan tudod a testi működéseidet befolyásolni?
  • Hogyan lehet a párkapcsolati feszültségeket enyhíteni, a szexuális gondokat orvosolni, ha már régóta próbálkoztok, de késik a gyermekáldás?

Erre is választ kapsz, ha meghallgatod azt az interjút, amelyet a Lux Baba Program egyik vezetőjével, Soponyai-Nagy Krisztinával készített a Jazzy rádió munkatársa, Belyó Barbara. A riportot március 19-én ás 26-án 9-től hallhattad adásban a Jazzy Rádió hullámhosszán.

Ha lemaradtál róla, katt ide és ide!

 

Kérdésed van? Tedd fel! Írj nekünk!!  Ismerkednél velünk? Hallgass bele programunkba!  A vagy olvasd el a GyereBaba Programrészleteit. Ha a tettek mezejére lépnél? Jelentkezz a  mellékelt kék gomb megnyomásával.