kétoldali petevezeték-elzáródás Petevezeték-elzáródás volt kalea jerielle e1600075754365

Kétoldali petevezeték-elzáródása van, csak IVF-el lehet gyereke

Frida sírva jelentkezett pszichológusánál, akihez már két hónapja járt, mert nyolc hónapja nem sikerült megfogannia. Eldöntötte, hogy mégha nem is telt el egy év, kivizsgáltatja magát egy meddőségi klinikán. A klinikán alaposan kivizsgálták és kétoldali petevezeték-elzáródást állapítottak meg. 

HyCoSy: technikával,  kontrasztanyag segítségével ellenőrízték az átjárhatóságot. De hiába, a folyadék nem jutott át a petevezetékeken. Így az a remény is semmivé vált, hogy a kontrasztanyag távozása megszünteti az elzáródást. Az orvos véleménye: sebészeti beavatkozás nem ajánlott, az egyetlen út a lombik. Rögtön be is írták Fridát IVF-re egy két hónappal későbbi idő pontra. Ekkor hívta fel Frida pszichológusát és zokogva számolt be a meddőségi ítéletről.

Mit lehet még tenni?

Frida egészségesnek érezte magát, spotolt, vegetáriánus volt, mindent megtett azért, hogy megfoganjon, ezért érte sokként a kétoldali petevezeték-elzáródás diagnózisa. “Miért, hogyan lehetséges, mi lesz velem?” Egy napi kétségbeesés, sírás után eldöntötte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot. Szerencsére kemény fából faragták és rögtön azt kérdezte: ”Mit lehetne még tenni?”

Nézz szembe az akadállyal !

A tervet hamarosan összeállították egy terépiás találkozón: rendszeres relaxáció és imaginációs gyakorlatok. Mivel a relaxációt már régóta használta Frida stressz csökkentésre,  csak az imaginációs technikát kellett átvennie pszichológusával. Így az egyik feladat az “akadály”, vagyis a kétoldali petevezeték-elzáródás vizualizálása, azaz képszerű megjelenítése volt. A harmadik feladat az  “utazás a testben”, azaz relaxált állapotban a kismedencei szervek feltérképezése és a petevezetékek “átmosása”.

kétoldali petevezeték-elzáródás Petevezeték-elzáródás volt szikla

“Slauggal spricceltem át a petevezetékeket. Kalapáccsal vertem szét a falat”

Frida három napon át végezte a gyakorlatokat. Először nagy betonfallal találta szembe magát, amelyet kalapáccsal tört szét. Második-harmadik nap egyre kisebb volt a fal, de nagyon nehéz volt szétverni. Közben minden nap nagy energiával mosta át mindkét petevezetéket. A végén úgy érezte, hogy az erős vízsugár úgy folyt át a korábban szűk vezetékeken, mintha slauggal spriccelték volna.

kétoldali petevezeték-elzáródás Petevezeték-elzáródás volt fugg  ny

A negyedik nap fogant meg Frida

A kétoldali petevezeték-elzáródása már nem érződött ugyanolyan nyomasztónak, Frida egyre reményteljesebb volt. A negyedik este az imaginációs gyakorlatnál, amikor az ”akadályt” maga elé képzelte, nagy meglepedésére nem volt ott a fal. Egy könnyű fátyol lengedezett ott, ahol a kőfal szokott állni. Óvatosan elhúzta a függönyt és szembetalálkozott férjével, akinek a  kezében egy kisgyerek kalimpált. Akkor fogant meg Frida!

Lemondta az IVF kezelést

A csoda, a fogantatás csodája megtörtént. A kétoldali petevezeték-elzáródás ellenére Frida spontán megfogant egy héttel a diagnózis felállítása után és ma már a 17. hétben van. Ez a sikertörténet is az igazolja, hogy mindig van többféle megoldás. Ha hasonló problémátok, akadályotok van, keressétek azt az utat, amelyik számotokra a legmegfelelőbb. Sokféle oka lehet a terméketlenségnek és sokféle megoldás is lehet, amíg sikerül az akadályokat legyőzni. Fridának sikerült már. Ha többet szeretnétek olvasni szülővé vált párjaink történeteiről, olvassatok bele honlapunk ”sikertörténeteibe”. Aki már eldöntötte, hogy A GyereBaba Program segítségével szeretné legyőzni a termékenység előtt álló akadályokat, már jelentkezhet is.