Médiatár: a GyereBaba Program előadásai, cikkei, riportjai

A tejhabos mindenit! Pápai Anita blogja – 2020-04-13

Új blog jelent meg a GyereBaba Programról Pápai Anita a Tejhabos mindenit! sorozatában: “a Program során a jól-lét a cél, a baba pedig a bónusz.” Az intervjú az egyik csoportvezetővel és Zsuzsával egy korábbi résztvetővel többek között arra keres választ, hogy mit ad a csoport és mi változik a hétköznapokban a Porgram hatására. Különösen most, a karantén által kialakított különleges helyzetben.

https://atejhabosmindenit.blog.hu/2020/04/12/kriziskavezas_tejhabos_modra_4_resz#more15605930

Meddőnek nyilvánítva -2020-02-02

A filmsorozat 8. részében Soponyai-Nagy Krisztina mutatja be a “Görcsoldó” programot

 

A  legfrissebb médiamegjelenéseket időrendi sorrendben  olvashatjátok, illetve nézhetitek meg.

Karc rádió- Spájz: GyereBaba Nap – 2019-05-06

A GyereBaba Napról és a terméketlenség kezeléséről beszélget Soponyai-Nagy Krisztina a rendezvény szervezője  Pataki Zitával, aki saját élményei szemszögéből emeli ki a pszichés támogatás fontosságát. A riport a 17. perctől hallható.

Család-barát TV műsor – 2018-11-19

20 éve van Magyarországon az Aviva! A GyereBaba Program részeként te is megismerkedhetsz ezzel a speciális, termékenységet segítő tornával. 

Az évforduló alkalmából a Család-barát műsor november 19-i adásában Farkas Ági Aviva oktató beszélt az Aviva jótékony hatásáról. A meddőségi probléma kapcsán Soponyai-Nagy Krisztinával  a GyereBaba Programról és annak eredményességéről, valamint a csoportos kezelés hatékonyságáról beszélgettek a műsorvezetők.

Carmenta -Várandósság Fórumest – 2018-10-18

A GyereBaba Program és a Carmenta Program együttműködésének keretében Bartha Ákosék bennünket is meghívtak a legutóbbi Fórumestjükre. A nemrégiben tartott rendezvény keretében Soponyai-Nagy Krisztina  előadást tartott a GyereBaba Program témáiról, módszereiről. E mellett szó esett arról is, hogy miben rejlik a Program speciális jellege, minek köszönhetőek a sikerek, elért eredmények. A stressz és termékenység összefüggéseit vizsgálva a fogantatás útjában álló stressz kezelésére is kaptak ötleteket a résztvevők.

Karc rádió-Spájz: a terméketlenség okai – 2018.07.02.

A Karc rádió újból műsorára tűzte a meddőség témáját. A meghívottak, többet között Soponyai-Nagy Krisztina, a GyereBaba Program egyik csoportvezetője, a meddőség lehetséges okain kívül a különböző kezelési módokról is beszél. A riport a  11 órakor kezdődő adás 2. blokkban található.

Új kezdeményezés: TV2 – 2018.05.19.

A Babavilág május 19-i műsorában az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai központ szülés-nőgyógyásza Dr. Gidai János és a GyereBaba Programvezetője, Soponyai-Nagy Krisztina pszichológus nyilatkozik a meddőségkezelés testi-lelki kombinációjáról.
A film közepe táján nézheted meg a riportot.

ÉLETSZÉPÍTŐK – 2018.03.29.

„Elvetéltél? Biztos nem akartad a gyereket!” Hogyan működik valójában a nőiség lelki háttere? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vet fel Fehérváry Krisztina, a Demokrata újságírója, amikor Soponyai-Nagy Krisztinával beszélget. A cikket az Életszépítők online oldalán olvashatjátok.

KATOLIKUS RÁDIÓ – riport  2018.03.21.

Az interjúban szó esik a termékenységi problémáról, a megoldást nyújtó GyereBaba Programról. Hallhatjátok a Program egyik vezetőjét, de emellett a tanfolyam egyik  résztvevője is mesél a kálváriájáról, arról az útról, ahogy párjával a babáig jutottak. Melinda a GyereBaba Program alatt fogant meg és azóta egy tündéri kislány boldog anyukája. 

https://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/1/455286

KÉPMÁS MAGAZIN – 2018.01.30.

Melyek a funkcionális meddőség leggyakoribb lelki okai? Mitől működik a csoportos foglalkozás? A férfiak is meg tudnak nyílni?

 Ha kíváncsi vagy a válaszokra, olvasd el a következő cikket, amely a Képmás  online felületén jelent meg.

 

 TEST ÉS LÉLEK: egy álom ára – cikk Soponyai-Nagy Krisztinával

A Test &Lélek Magazin őszi számában külön fejezetet szenteltek a termékenység témájának, Nők, babák, döntések címmel. A fókuszba többek között olyan kérdések kerültek, mint “Meddig van időnk?” “Fiataloknak is probléma?” “Miért pont én?”

“A gyermekáldás elmaradása komoly lelki teher, nagyobb tabu, mint a szex….” vallja Soponyai-Nagy Krisztina, a GyereBaba Program vezetője, akit a görcs elengedésének útjairól is kérdezett a Magazin riportere. Az érintettek személyes történetén túl dr. Fülöp István meddőségi specialista is nyilatkozik lap Dosszié című rovatában, melyet ajánlunk figyelmetekbe.

Itt olvasható

VÍRUS KLUB – Soponyai-Nagy Krisztina: A stressz kezelésének lehetőségei

VÍRUS KLUB – Dr. Kéri Ibolya: Stressz és termékenység 

KARCFM RÁDIÓ – Interjú Bátonyi Nórával

Világszerte egyre több párt érint a meddőség problémája. A 25 éves a Kaáli Intézet 25 000 gyermek születését tette lehetővé, jelentős demográfiai tényezőként lépve ezzel elő hazánkban. A Spájz műsorában arról is beszélgettek, hogy milyen életkorban ajánlott a gyermekvállalás. Interjú Bátonyi Nórával.

 

EURÓPA RÁDIÓ – Látogató

“A test, a gondolat és az érzelem szoros összefüggésben áll egymással. Ebből következően a testi működéseinket mi magunk is befolyásolni tudjuk. Ez a gondolat dr. Lux Elvirától származik.” Interjú Soponyai-Nagy Krisztinával.

Részlet:

Teljes műsor:

 

NŐK LAPJA PSZICHÉ – Közösségben a várva várt kisbabákért 

A terméketlenség problémáját nem pusztán orvosi, de pszichoterápiás támogatással is lehet kezelni. Interjú dr. Kéri Ibolyával és Soponyai-Nagy Krisztinával. Itt olvasható

BLIKK NŐK – lelki gubancok a baba útjában 

Van, hogy a meddőségnek nincs testi oka. Valamiért mégis gyermektelen marad az amúgy egészséges házaspár, olykor sokévnyi küzdelem ellenére. Ilyen esetekben (is) különösen fontos lehet a lelki támogatás a pszichoterápia. Blikk nők 2016. október 16.

TILOS RÁDIÓ – Civilizáció

A Tilos Rádió  Civilizáció című magazinműsorának vendége volt Soponyai-Nagy Krisztina, aki a Lux Baba Program kapcsán többek között arra a kérdésre is válaszolt, hogy árt-e a termékenységnek, ha a férfiak sokat bicikliznek…

MTVA – Interjú Soponyai-Nagy Krisztinával 

Az MTVA Ma reggel című adásában Dr. Lux Elvirára emlékeztek. A fiatalabb generációk talán már nem is hallottak róla, de a 40 év fölöttiek számára ő volt szexuálpszichológia nagyasszonya. Ő volt az első pszichológus, aki nőgyógyászati klinikán kezdett dolgozni. Dr. Lux Elvira munkásságának utolsó két évtizedében egyre inkább a termékenység/anyaság témája felé fordult. Szakmai tudását, azt az erős hitét, hogy a nők anyává válhatnak, nemcsak pácienseinek, de tanítványainak is átadta, hogy – az ő szavait idézve – ”tovább vigyék a fáklyát”. Az interjúban Soponyai-Nagy Krisztina beszél arról, hogy a Lux Baba Program keretében miképp segítenek, hogy minél több párnak lehessen megvalósult álma a gyermekáldás.

 

KARCFM RÁDIÓ – Riport a Luxbaba Program résztvevőivel

A KarcFm Rádió Spájz című közéleti magazinműsorában egyórás kötetlen beszélgetés szólt a termékenység témájáról. Dr. Lux Elvirára is emlékezve Soponyai-Nagy Krisztina, a Lux Baba Program vezetője mesélt arról, hogyan viszik tovább a “Lux-módszert”, miképp segítenek a gyermekre váró pároknak. A stúdióban ott voltak a Lux Baba Program résztvevői, akik saját élményeikről, a tanfolyam nyomán megélt változásokról és a – sokáig csak áhított, ám mostanra valósággá váló – várandósság örömeiről is beszélgettek.

 

KARCFM RÁDIÓ -Interjú dr. Kéri Ibolyával

A Lux Baba program szakmai vezetője beszél többek között a női-férfi szerepekről, a Program során alkalmazott módszerekről és az elért eredményeikről.

 

JAZZY – Interjú Soponyai-Nagy Krisztinával 

I. rész – 2016.03.19. 9:00
II. rész – 2016.03 26. 9:00

 

ÉLETFORMA – Lelki okok a meddőség mögött 

Akár éveket vesztegethet el egy pár a baba utáni vágyakozással, ha nem ismeri fel, a terméketlenség mögött stressz, lelki gondok, párkapcsolati feszültség állhat. Magyarországon több mint háromszázezren érintettek a funkcionális meddőségben, pedig csupán a lélekkel kellene többet foglalkozni a lombik előtt és alatt.

 

MARIE-CLAIRE – Leleki problémák a késlekedő fogantatás hátterében? 

„Az ember test, lélek és szellem együtt. Előfordul azonban, hogy elakadás tapasztalható valahol a metszéspontokban, ez pedig stresszt, feszültséget okozhat. Egy pár, mert nem figyel oda a jelekre, akár éveket vesztegethet el a baba utáni vágyakozással. Tapasztalatom szerint a relaxáció, valamint a módosult tudatállapotban átélt élmény, illetve az azt követő feldolgozás átbillenést hozhat a termékenységgel kapcsolatos problémák megoldásában” – fogalmazott Soponyai-Nagy Krisztina a Marie Claire interjúban.

A teljes cikk itt olvasható. – 2016.január

 

BLIKK -Lélekgyógyítással a gyermekáldásért 

Dr Lux Elvira módszere is reményt adhat a terméketlen párok számára

Akár éveket vesztegethet el egy pár a baba utáni vágyakozással, ha nem ismeri fel, hogy a terméketlenség mögött stressz, lelki gondok, párkapcsolati feszültség is állhat.

Blikk-megjelenés 2016.január

 

MAGYAR DEMOKRATA – Képzeld el és megkapod! 

A híres szexuálpszichológus, aki számos meddő nőnek segített teherbe esni, dr. Lux Elvira már nyugdíjba vonult, de tanítványai folytatják a tevékenységét: Soponyai-Nagy Krisztina pszichológussal, a Lux Baba Program vezetőjével beszélgettünk arról, hogy a változó nemi szerepek és a fiatal generációra jellemző elköteleződési zavar mennyire befolyásolja a termékenységet.

Magyar Demokrata interjú 2016. január

 

RÁDIÓQ – Riport a terméketlenség lehetséges okairól 

A terméketlenség lehetséges okairól és a Lux Baba program által kínált lehetőségekről kérdezi Darvas Dóra, a RádióQ riportere Soponyai-Nagy Krisztinát, a Lux Baba Program egyik vezetőjét

 

 

LIFE – Interjú Soponyai-Nagy Krisztia pszichológussal 

A funkcionális meddőségek hátteréről, a termékenységgel kapcsolatos kérdésekről és valóban csodás történetekről is szól a következő interjú, amely a life.hu oldalán jelent meg. Soponyai-Nagy Krisztina pszichológussal, a program egyik vezetőjével Botás Enikő beszélgetett.

A teljes interjú elolvasásához klikk ide!

 

CSALÁD-BARÁT MAGAZIN – Riportfilm a Lux Baba Programról  

(2014. október 31.)

 

 

KÉPMÁS MAGAZIN – Megtermékenyítő gondolat  – beszélgetés a Lux-módszerről Dr. Lux Elvirával 

“A gyermekáldás elmaradása, a meddőség az egyik legnagyobb titok, olyan tabu, amiben napjaink Magyarországán megközelítőleg háromszázezren érintettek, de a WHO adatai szerint világszerte is a reproduktív párok mintegy 11–15%-a küzd ezzel a nehézséggel. Dr. Lux Elvira klinikai szakpszichológus sok évtizedes gyógyítói és oktatói tapasztalatát sűrítette módszerbe, amelyet kész átadni azoknak, akik szembe tudnak nézni a tünetek mögötti mélységekkel, szeretnék feltárni az okokat és megkeresni a személyre szabott megoldást.”

(Képmás Magazin, 2014. november)

  1383270_298318067043675_5271746565320446401_n mediatar Médiatár 1383270 298318067043675 5271746565320446401 n 300x176

 

 

 

KISKEGYED MAGAZIN – Hazamész és megcsináljátok azt a gyereket! 

509 gyermek világrajöttét segítette Dr. Lux Elvira adjunktus, szexuálpszichológus. A szakma nagy hírű személyisége. Több, mint 50 év tapasztalata sűrűsödik össze a Lux Baba Programban.

(Kiskegyed Magazin, 2014.10.31.)

 10703645_292174904324658_8369789592835285380_n mediatar Médiatár 10703645 292174904324658 8369789592835285380 n 205x300