Viki története: Mindig is családot szerettünk volna

Sikertörténeteink- Viki levelével folytatódnak. Az áldott állapotban lévő 35 éves asszony nyolc évig tartó kálváriájáról számol be.

“Azt gondolom, hogy kifejezetten boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek lassan 14 éve, házasságban három éve. Korán összehozott minket a sors és az internet. 20-22 évesek voltunk és már akkor úgy gondoltuk, hogy életünket együtt szeretnénk eltölteni, együtt szerettünk volna családot alapítani, házat-autót-kutyát és fehér kerítést, ahogy mondják. A gyerekáldás mégis nehezebben alakult, mint terveztük.

18 éves koromban egy hatalmas ciszta keletkezett a hasüregemben és az orvosok szerint életmentő műtétet hajtottak végre rajtam, melynek eredményeképpen az egyik petefészkemet eltávolították, a másikat csonkolták. A nőgyógyász azt mondta abban az időben édesanyámnak, ha valaha gyereket szeretnék, fogjam meg az első fiút és amint lehetséges szüljek… 

Nyolc éves várakozás, sírás, csalódás, gyász

Kb. 8 éve szeretnénk gyermeket a párommal. Az élet elvitte az éveket, főiskola, első autó, első munkahelyek, építkezés… Minden fordulópontnál bíztunk benne, hogy az adott változás meghozza a sikert. Specialistához jártam már a műtét óta, de csak akkor mondta, hogy már nem lehet gyermekem, amikor 27-28 évesen jeleztem, hogy nem sikerül teherbe esnem. Az évek alatt túlestünk megszámlálhatatlan vizsgálaton, 1 inszemináción és 8 lombikon. Végtelen  időt, energiát, kitartást, pénzt, sírást, reménykedést, csalódást, gyászt, újra és újrakezdést éltünk meg. Kerestük az okokat és kapaszkodókat, így jutottam el Krisztinához, aki meghatározó szerepet töltött be abban, hogy túljussak a mélypontokon, hogy kitartsak, hogy értelmet nyerjenek a sikertelenségek és a várakozással eltelt idő. A sikert és az erőt, hogy a saját utamat járjam a Krisztina által vezetett Gyerebaba Program segítette, ahol sok-sok támogatást kaptam, a tanult technikák, a sorstársak, az orvosok és más szakemberek segítettek. A Program minden hétvégéje erőt adott, hogy nem vagyok egyedül, hogy mindenre van megoldás, hogy érdemes kitartani.

Lombik külföldön

Ugyanakkor ez idő alatt az is megerősödött bennem, hogy nem lehet megúszni a magunkkal való munkát. Időközben felvételt nyertem egy egyetemi képzésre is, amelynek része egy komoly önismereti út és pszichodráma foglalkozás. A két képzés során szembenéztem olyan félelmekkel és démonokkal, amikhez 20 éve nem tudtam erőt gyűjteni, és elhatároztam, hogy 35 éves korom előtt teherbe esem. Miután a magyar lombikintézetekben csalódtunk, külföldre mentünk, ahol a klinikán – szakmai és emberi szempontból is – igazán profi csapattal találkoztunk.

Szexuális abúzus

A teljes történethez hozzátartozik, hogy gyermekkoromban molesztált egy hozzám igazán közeli rokonságban álló férfi. Ez olyan mély nyomot hagyott bennem, amelynek sebeit a terápia, az önismeret, sok-sok munka és saját megoldások keresése által tudtam kezelni és gyógyítani.

A GyereBaba Program

Nagyon boldog vagyok, hogy mindent megpróbáltam, amit a szívemhez közelinek éreztem, és hogy rátaláltam olyan segítőkre, mint a Gyerebaba Program munkatársai és résztvevői. 

sikertörténeteink-viki Sikertörténeteink-Viki pocak1

A csoportban szerzett tapasztalatok olyan sokat adtak, hogy végül átbillenést jelentettek, közel vittek ahhoz, hogy  régi álmunk valóra válhasson. Hiszek benne hogy az, hogy várandós vagyok a kisfiammal (jelenleg a 18. hétnél tartunk) nem valósulhatott volna meg, ha bármit kihagyok az elmúlt évek feldolgozásaiból, ha nem vagyok benne azokban a folyamatokban, amik nagyon sokat hoztak számomra élményben, felismerésekben és megértésben, tapasztalatban. Ahogy az egyik képzésen mondták, ami az egyik kapcsolatban elromlik, azt egy másikban meg tudjuk javítani! Most már életem végéig hiszek ebben! Nagyon, nagyon sok sikert és kitartást kívánok minden nőnek és párnak – és kérlek, higgyétek el: nincs lehetetlen!

Van remény

Sikertörténeteink Viki történetével folytatódik. Viki egy inszemináció és nyolc lombik után talált rá a GyereBaba Programra. A várandósság 18. hetében járó kismama kálváriáját számos levél követi majd, amelyekben az éppen most babát várók írják le – sokszor hihetetlen, csodaszámba menő – történetüket. A korábbi sikertörténetekben további írásokat olvashattok a hosszú évek fájdalmas és kemény munkájáról, a sikerekről és a boldogságról. A GyereBaba Program részletes leírása pedig segíthet, hogy eldöntsétek, hogy részt szeretnétek-e venni a Programban. Ha igen, kattintsatok a kék gombra.