Melinda és Miklós története

Sikertörténeteinket újabb kedves levéllel gazdagította Melinda és férje, Miklós, akik egyéni és párterápiás formában vettek részt  a GyereBaba Programban. Melinda és MIklós sok kérdéssel, bizonytalansággal, de mégis reménykedve érkeztek az első terépiás ülésre. Úgy érezték mind a ketten, hogy a sok változás (költözés, munkahelyváltás), az anyagi bizonytalanság közrejátszhat a fogantatás késésében. Azonban nem tudták igazán, hogy a fokozott stressz elég magyarázat-e az időszakos terméketlenségre.

Melinda főiskolai végzettsége ellenére kételkedett abban, hogy munkahelyén elégedettek-e vele. Szorgalmasan dolgozott, hozzá volt szokva a magas elvárásokhoz, az állandó teljesítéshez, mégis volt benne szorongás, hogy eleget nyújt-e. Miklós szerint nagyon megviselte Melindát a két éves várakozás, napokig nem tudott napirendre térni afelett, hogy egy ismerős vagy rokon megfogant, vagy ha valaki kisgyerekkel jött látogatóba. Miklós is szenvedett a gyermektelenségtől, de még inkább attól, hogy Melindát szenvedni látta.

Kezelés

Az ifjú pár vidékről utazott fel Pestre, a GyereBaba Program első találkozójára. A nagy távolság miatt azonban nem tudták bevállalni, hogy a négy hétvégés tanfolyamra Pestre utazzanak és meg is szálljanak itt mind a négy alkalommal. A  GyereBaba Program, amely eredetileg és alapvetően csoportos kezelést nyújt, bizonyos módosításokkal alkalmas egyéni- és párterápiás kezelésre is. Melinda és Miklós ezt a módot választotta, így a terápiás üléseket ritkábban, részben Skype segítségével tartottuk meg.

sikertörténeteink Sikertörténeteink relax

Melinda levele

Melinda, aki mára már egy féléves kislány boldog édesanyja, ezt a levelet küldte a szülés után pár hónappal:

”Férjemmel már kb. 2 évet vártunk a gyermekáldásra, mikor egy barátunk ajánlotta a GyereBaba Programot. Egyéni- és párterápiában vettünk részt kb. 1-1,5 évig. Mindeközben sok vizsgálaton és 4 sikertelen inszemináción estünk át. A várakozás időszaka sok lelki traumával és megpróbáltatással járt, hiszen mindketten egészségesek voltunk, mégsem sikerült a fogantatás. Az első IVF próbálkozás után megfogant kislányunk és mára már boldog szülők lettünk.

 

sikertörténeteink Sikertörténeteink stressz relax  ci

 

Ebben nagy szerepet tulajdonítok az egyéni- és párterápiának, mivel ez segített megismerni önmagunkat és egymást is még jobban. Csökkentette a szorongásainkat és növelte az önismeretünket és az önbizalmunkat.

A relaxációs és imaginációs teknikákkal sikerült a belső gátakat feloldani egy lelkileg nagyon stresszes időszakban.”

 

Sikertörténeteinkről többet is olvashattok még. Összegyüjtöttünk néhány levelet, kommentárt, amelyet az újdonsült szülők írtak. Böngésszetek  bátran a többi sikertörténetben. Ha pedig érdeklődtök a GyereBaba Program iránt, amelyről a szülők írnak, jelentkezzetek, függetlenül attól, hogy spontán módon vagy IVF segítségével szeretnétek megfoganni.