A kevesek által ismert NaPro technológia

Ha késik a gyermekáldás, a párok sokszor lemondanak a spontán fogantatás reményéről és a mesterséges megtermékenyítés alternatívái mellett döntenek. Azonban az orvosi beavatkozás sem jár mindig sikerrel, miközben például a hormonkezelések, injekciók, az IVF feltételeként megszabott egyéb kezelések testi és lelki szinten is megterhelik főleg a nőket, de közvetetten a férfiakat is. A mesterséges megtermékenyítésen alapuló módszerek mellett létezik egy olyan modell, mely a természetes folyamatokkal egységben, a házasélet intimitását tiszteletben tartva ígér alapos kivizsgálást, minimálisan szükséges beavatkozást és jelentős eredményeket.spontán fogantatás Spontán – fogantatás természetes úton fff 300x287

A hagyományos orvosi protokoll szerint egy év véletlenszerű, védekezés nélküli házasélet után indul a meddőségi kivizsgálások és kezelések sorozata. Ha a saját természetes női termékenységi ciklusunkat precízen megfigyeljük és nyomon követjük, akkor az ”ezen alapuló rendszer segítségével azonban már jóval hamarabb, 3-6 ciklusnyi tudatosan időzített házasélet után feltűnhet a termékenységi probléma.” állítja Dr. Tóth Ágnes szülész-nőgyógyász 2015-ben a Hetek XIX/21-i számában.

Creighton táblázatvezetés

A természetes technikával dolgozó oktató szerint:  ”A Creighton táblázatvezetés az egyetlen módszer, amely segítségével a NaProTechnológiát® alkalmazó orvos meg tudja határozni a reproduktív rendszer rendellenességeinek, eltéréseinek okát, majd a diagnosztizálás után a gyógyítás, kezelés módját is.”

Mi is a Creighton-módszer?

Egy speciális táblázatvezetési rendszerről van szó. A nők saját testük jelzéseit tanulják meg érezni és értékelni, majd az adatokat táblázatba vezetik. Tulajdonképpen tudatos ciklus- megfigyelésről és regisztrációról van szó. Ennek megtanulása kb. 2-3 hónapba telik. A módszer kiterjesztett alkalmazásával manapság már sokféle kezelést kínál a NaPro technológia:

Milyen tüneteket gyógyít a NaPro technológia?

  1. PMS
  2. spontán vetélés
  3. terméketlenség 

Eredmények a spontán fogantatás területén?

A termékenység késése miatt segítségre szorulók, akik az orvosi beavatkozás helyett a spontán fogantatás mellett döntenek, az első évben 45 %-os, míg a második évre 65 %-os sikerességre számíthatnak. spontán fogantatás Spontán – fogantatás természetes úton kismamafooldal 300x198

 

Régi tapasztalat – új technika

Ez a 30 éves kutatás alapján kidolgozott technika 2014 óta ismert hazánkban. Dr. Tóth Ágnes, a magyarországi hat oktató egyike, aki a GyereBaba Program utolsó hétvégéjén vezeti be a hallgatókat a NaPro technika rejtelmeibe.

Még több olvasnivalót találtok a www.csaladtervezo.hu  vagy a www.fertilitycare.net oldalon. Ha Dr. Tóth Ágnessel vagy egyik tapasztalt kollégájával személyesen is szeretnél találkozni, hogy szóban is meghallgathasd előadásukat kezelési módjukról, erre lehetőséged van a Gyerebaba Program tanfolyamán. Az utolsó hétvégén többiféle termékenységet elősegítő módszert ismertetünk, meghívott előadók részvételével. A NaPro Technológia szakemberei rendszeres vendégeink. Ha érdekel a sokféle technikát ötvöző tanfolyam és érdeklődsz a spontán fogantatás lehetőségei iránt, jelentkezz a következő csoportra.