Izabella története

Termékenység 40-en túl? Milyen esélyei vannak a negyven fölötti nőknek? Izabella és férje még egy gyermeket szeretett volna. Sok mindent megpróbáltak már. Véletlenül botlottak a GyereBaba Programba és Izabella rögtön érezte, hogy jó helyre érkezett.

 

Gondolataink, érzéseink a testi működéseinkre is hatnak

“Tegnap lettem negyvenéves, és olyan kerek a világ, mint soha korábban. A történetünket azért osztom meg, hogy hitet adjon másnak is, Neked is, aki hasonló helyzetben lehetsz.

2018 októberében vettem részt egy táplálkozással kapcsolatos előadáson. Abból a célból, hogy a táplálkozásommal is hozzájárulhassak ahhoz, hogy megfoganjon a babánk, akire annyira vártunk. Az előadás elején Krisztina tartott egy rövid tájékoztatót a GyereBaba Programról. Korábban nem hallottam erről, de amikor arról kezdett mesélni, hogy a gondolataink, érzéseink a testi működéseinkre is jelentős hatással vannak, és az, ami a tudatunk mélyén van, éppúgy befolyásol, mint a tudatunk, hirtelen úgy éreztem, ez most nekem szól. Elkezdtek potyogni a könnyeim, és nagyon megérintődtem. Az előadás végén Krisztinához mentem, és bejelentkeztem az akkor induló csoportba…

Szigorú diéta, sok sport, pihenés, semmi stressz

Itthon valamivel nehezebb volt mindezt eladni. Nagyon szerettem volna, ha Andris is jön velem, és együtt csináljuk ezt végig. Hiszen együtt szeretnénk babát, együtt készülünk egy új életre. Beszélgettünk róla. Úgy éreztem, nem győztem meg. De szeret, és elfogadta, hogy én ebben hiszek, és hogy próbáljuk meg ezt is. Megegyeztünk, hogy a folyamatot arra is használjuk, hogy én nyitottabbá váljak más alternatív, mesterséges utak iránt is. Ő pedig becsülettel beleáll és végigcsinálja ezt az egészet. Ez volt a mi megegyezésünk. Így indultunk el.

Akkor már volt egy 7 és fél éves lányunk. Egy második gyermeket szerettünk volna. Előtte másfél évvel már azt hittük, hogy érkezik, de aztán sajnos mégsem. Aztán egy nehéz időszak következett. Kimerültem, elfáradtam, túlhajszoltam magam. Azt hittem, hogy ha mindenfélével lekötöm magam, és megy tovább az élet, akkor majd egyszer csak érkezik, és én is majd jobban leszek. Nem így lett, de ezt nehezen láttam be. Aztán 2018 tavaszán már annyira kimerültem, hogy úgy döntöttem, tartok pár hónap pihenőt. Sikerült a munkahellyel is megbeszélni, és teljes életmódváltás következett. Szigorú diéta, sok sport, pihenés, semmi stressz. Jó volt, sokat segített, sokat erősödtem fizikailag és lelkileg is. Akkor azt hittem, hogy ez elég lesz.

“Akkor minek jött ide, ha nincs felkészülve a lombikra?”

termékenység 40-en túl? Termékenység 40-en túl? 2020 diagn  zis

Aztán ősszel meglepve tapasztaltam, hogy továbbra sem érkezik a baba. Meglepődtem. Bejelentkeztünk vizsgálatokra, hogy megnézzük, mi lehet a probléma. Már az elején rossz érzésem volt. Ültünk a meddőségi centrumban, és én úgy éreztem, nem vagyok meddő. De akkor mit keresek mégis itt? Aztán egyszer csak szólítottak minket. Bevittem az akkori leleteket. Ránézett az orvos, és közölte, hogy hát nem sok reményt lát, de hát csináljuk végig a vizsgálatokat, hátha változott valami. Nincs sok időnk, hiszen 38 vagyok, szóval minden perc számít, ha még egészséges petesejteket akarok. Ha szerencsém van, akkor sok hormonnal még talán sikerül párat leszívni, de siessünk, hogy mihamarabb elkezdhessük a folyamatot. Éreztem, hogy könnyes lesz a szemem, és nem tudom visszafojtani a sírást. Az orvos meglepődött. Mondtam, hogy egyelőre csak azért jöttünk, hogy mi lehet a háttérben és mit tudunk kezdeni azzal. Erre nem voltam még felkészülve. Érzéketlenül nevetett, hogy mégis mire számítottam? Akkor minek jöttem ide, ha nem vagyok még erre felkészülve?

Semmilyen formában nem lehetek már várandós

Nagyon összetörtem. Ezután jött az előadás, Krisztina és a GyereBaba Program. Novemberben kezdtük el. December elejére lett meg az orvosi diagnózis: sehogyan, semmilyen formában nem lehetek már várandós. Ez a hír teljes sokként ért. Depresszióba estem. A decemberi hétvégén szinte végig sírtam. Sokat segített a folyamat és a csoport ennek a feldolgozásában. Úgy éreztem, hogy megszűntem nőnek lenni, hogy ha képtelen vagyok erre, akkor talán más dolgokra is képtelen vagyok. Megkérdőjeleződött bennem egy csomó minden. Miközben azt is éreztem, hogy értem mindezt, de valahogy nem tudom szívvel elfogadni. Éreztem, hogy a hitem mégsem hagy el. És arra készültem, hogy azt fogadjam el, ami következni fog, bármilyen út is legyen az.

A GyereBaba Program nagyon összetett, sokrétű és sokféle dimenzióval foglalkozik. Ez nagyon tetszett nekem. Az elmével, a testtel, a tudattalannal, a lélekkel. Családi mintákkal, a párkapcsolati dilemmákkal, női és férfi témákkal, életvezetési kérdésekkel. Mindezt sokféle módszertannal. Nyitogatott olyan kérdéseket, amik korábban nem kerültek elő, megjelentek olyan gondolatok, amik újraértelmezésre késztettek, foglalkoztunk azokkal a tartalmakkal, amelyek csak akkor tudatosultak, ráláttunk a hozott mintáinkra, amelyek sok beszélgetést, és belátást hoztak. És egy nem várt szintlépést a párkapcsolatunkban.

A GyereBaba Programban megfogant kislányunk

2019 januárjában elkezdtem egy önismereti pszichodráma csoportot is. Februárban volt az utolsó hétvégénk a programban. Március elején pedig megfogant a kislányunk. Természetesen. És a legjobbkor. Akkor, amikor érkeznie kellett. Amikor készen lettünk az ő fogadására. Amikor sikerült tisztázni olyan elakadásokat, amelyek a háttérben húzódtak. És 2019 novemberében meg is született a babánk. Most lett 3 hónapos. Édes, mosolygós, egy igazi kis csoda. Pedig az orvosok véleménye, a diagnózisok alapján nem születhetett volna meg. De a természet szerint mégis.”

termékenység 40-en túl? Termékenység 40-en túl? 20191110 IZA

Termékenység 40-en túl? Lehetséges?

Izabelláék története nemcsak arra jó példa, hogy bizony lehetséges a termékenység 40-en túl is, hanem arra is, hogy a reményt kioltó diagnózisok ellenére is lehetséges a fogantatás. Sőt, ahogy Izabella esetében is láttátok, a testi-lelki-párkapcsolati munka eredményeként helyreállt a szervezet egyensúlya és spontán következett be az a fogantatás, amelyet az orvosok még lombikkal is lehetetlennek tartottak. Ezért írjuk a történet végére Izabella üzenetét: 

“ÉN TOVÁBBRA IS HISZEM, HOGY VANNAK CSODÁK! Higgyetek benne ti is, és dolgozzatok azon, hogy a Csoda megérkezhessen hozzátok!”

Ha többet szeretnétek megtudni a GyereBaba Program csoportjairól, olvassatok bele a program bemutatásába és nézzétek meg az aktuális csoportok időpontjait. Jelentkezni a kék gomb megnyomásával lehet.