Tévhitek, babonák, szex, fogantatás

 

Sok a félreértés ebben a témában, oszlassuk most a tudomány fényével a hiedelmek ködét:

A szeretkezés pozíciója nem befolyásolja a gyerek nemét, sőt még a megtermékenyülés esélyét sem! Valójában a peteéréskor a méhnyak-nyák speciális állagúvá válik és képes a spermák megtartására, így nincs szükség speciális pózra.

Bármilyen furcsán hangzik is: „a női ciklus minden napján detektáltak már fogantatást”! Természetesen a ciklus középén van leginkább lehetőség a teherbeesésre, hiszen ilyenkor a legvalószínűbb a peteérés, azonban ettől függetlenül is részesítsük előnyben az örömteli és spontán szeretkezéseket. Tény ugyanis, hogy a spermiumok az aktus után még 3 napon át életképesek és az ovuláció is megtörténhet nem várt időpontban, bármikor. Szóval szerencsére nem kell, hogy a naptár irányítsa a szexuális életünket, ha gyereket szeretnénk. Már csak azért se mert, bár jó ötletnek tűnhet az ovuláció idején a sok szex, azonban a túl gyakori ejakuláció során lecsökken a spermák száma.

Milyen neme lesz a babának?

Azokat a babonákat, miszerint a has vagy köldök formájából megállítható a gyerek neme, engedjük el. Erre a harmadik hónaptól, az ultrahang adhat választ. Az olyan tévhiteknek, mint „ha gyakran van gyomorégése van a kismamának, a gyermeknek sűrű haja lesz” azon túl, hogy viccesek, semmi alapjuk. A kismamákat ijesztgető, gondolatszennyező badarságokat meg le sem írjuk! Kérlek benneteket, Ti is kerüljétek el őket; nagy mosoly és leperegnek rólunk az ilyenek.

További tevékenységek, amik jó eséllyel elősegíthetik a baba érkezését:

  • felkeresni a nőgyógyászt,
  • egészségesen táplálkozni (gyümölcsöket enni, vitaminokat – folsavat szedni),
  • káros szenvedélytől mentesen élni,
  • sokat nevetni, élvezni a pillanatot – az életet,
  • sok jó, közös élményt átélni a leendő apukával,
  • (pl. részt venni együtt a GyereBaba Program hétvégéin)…

Ha olvasnál még a fogantatásról, iratkozz fel hírlevelünkre, katt ide!

tévhitek a fogantatással kapcsolatban Tévhitek a fogantatással kapcsolatban homokozo gyermekeknek