Nők és férfiak gondolatai a GyereBaba Programról

Mit gondolnak a férfiak? Illetve azok a leendő apák, akik párjukkal együtt a GyereBaba Program tanfolyamain vesznek részt.

A GyereBaba Program eredményeit nemcsak a babák számával és a pszichológiai mérőskálák pontszámaival, hanem kiértékelőlapokkal is követjük. Ez természetes, hiszem különösen a csoportos foglalkozások alatt többféle pozitív változás következhet  be kapcsolatainkban,személyiségünkben. Megváltozhatnak érzéseink, hozzáállásunk a problémákhoz, felfedezhetünk rejtett vágyakat, kívánságokat, erőtartalékokat és új megoldási lehet őségeket. Mit gondolnak a férfiak? És mi a véleményük a nőknek?  Hasonló vagy eltérő gondolataik vannak. 

Termékenységi kérdésben főként nőkről írnak és beszélnek. Mi, csoportvezetők arra a kérdésre kerestük a választ, hogy mit gondolnak a férfiak? Ezért válogattunk most össze néhány ”férfi” választ a hétvégi termésből.

A nehezen mérhető, minőségi változásokat szeretnénk nyomonkövetni és ezért kérjük meg résztveőinket minden nap végeztével, hogy egy hat fokú skálan értékljék a tanfolyam aznapi tevékenységeit.

A pontértékelésen kívül, három nyitott kérdést is felteszünk: A névtelen kérdőíveken csak azt kell megjelölni, férfi vagy nő a kitöltő.

 

Mit mutatnak a kérdőívek?

  1. Ami különösen tetszett a mai napban/amit még fejleszteni kellene kellene
  2. Röviden írd le, mit adott Neked a Program:
  3. Ha másoknak ajánlanád a Programot, mit mondanál nekik, miért vegyenek részt?
mit gondolnak a férfiak? Mit gondolnak a férfiak? 2020 ki  rt  kl   lap

Ami különösen tetszett a mai napban/amit még fejleszteni kellene kellene

Sok férfi értékeli a stresszkezelés fontosságát:

”A stresszkezelés, ennek az alkalmazása fontos lesz az életemben.” ” A stressz feldolgozásának saját oldaladra való állításának a lehetősége.”

Az egyik gyakorlatban a résztvevők felváltva állnak a csoport elé és a többiek egymás után mondanak dícséretet az éppen körben állóról. Ez a ”Dícséret szekció”, amelynek pozitív hatását szintén többen említik.

“Feltöltött, önbizalmat adott.” “Segítette az elfogadást illetve hitet adott a további küzdelmekhez” ”Más perspektívát a saját problémám kezeléséhez.” ”Nyitottságot mások felé személyes problémák kapcsán” ”Pozitív felismerést, visszacsatolást, különleges élményt, alkalmazható tudást technikákkal”

Röviden írd le, mit adott Neked a Program:

Ha másoknak ajánlanád a Programot, mit mondanál nekik, miért vegyenek részt?

”Ha szeretnék magukat jobban megismerni a kivülállók által” Amit kaphatnak: ”önismeretet, helyzetfelismerést, a tudat erejének felismerését” Mire jó?: ”személyiség fejlesztő, életminőség javító, szuper közösségi”

Azt szerettük volna bemutatni, mit gondolnak a férfiak. A válaszok sokban egyeznek a nők válaszaival, mégis két szempontot érdemes kiemelni. Az egyik a stresszoldás és a konkrét megoldási technikák, amelyeket a férfiak gyakrabban értékelnek. A másik, talán tanulságos más férfiak számára is: annak az örömnek a felfedezése, hogy együtt is lehet a problémákon dolgozni. Együtt a párral és együtt a csoporttal! Nem kell okvetlenül egyedül megoldani mindent vagy egyedül szenvedni egy problémával.

mit gondolnak a férfiak? Mit gondolnak a férfiak?   rint  s majdnem

Ha mások véleményét is szívesen olvasnátok, nézzetek bele a kommentárok és levelek gyüjteményébe. Aki kedvet kapott a GyereBaba Programhoz, már jelentkezhet is a következő csoportra.