Várandósság Fórumest várandósság fórumest Várandósság Fórumest varandosag forumest

 

Táplálkozás beállítása a termékenységért

Együttműködő partnerünk a ”Táplálkozás beállításával” foglalkozó Carmenta Program újabb fórumestet tervez Várandósság Fórumest címmel. Az estet Bartha Ákos élelmiszer-biológus és táplálkozás-kutató tartja, aki egyébként visszatérő előadó a GyereBaba Program tanfolyamain.
Régóta ismert, hogy az egészséges táplálkozás egyik alapvető feltétele a sikeres fogantatásnak és a baba kihordásának. Az egészséges étkezés ellenére sokaknak mégis eltérő laboreredményei vannak, illetve a laboreredmények határeseteit nehéz értelmezni még egy háziorvosnak vagy belgyógyásznak is olyan esetekben, amikor valaki babát szeretne. Ilyenkor szükséges olyan szülés-nőgyógyász tapasztalata, aki együttműködve egy táplálkozásbiológussal az laboreredményeket úgy elemzi, hogy azután tanácsot tud adni az étrend optimális kialakítására.

A tartalmas táplálkozás beállításról szóló előadáson kívül több izgalmas programpont várja a résztvevőket:
1. ”Minden résztvevő hozhatja a meglévő alap-laboreredményeit (nagy rutin) és kapcsolódó, egyszerűbb (hormon)paneljét, ugyanis az IDEÁLIS ÉRTÉKEK/ARÁNYOK/ÖSSZEFÜGGÉSEK tekintetében azokat is át fogjuk beszélni, illetve segítünk értelmezni a látottakat… (nem egyesével, hanem közösen/csoportosan).
2. Minden résztvevő további célirányos, megoldás-orientált és kiegészítő labor- és adott esetben célzott-személyre szabott táplálékkiegészítő példákkal, javaslatokkal és tapasztalatokkal távozik az este végére.
• vérkémiai eredmények elemzése/magyarázata
• nyálból történő vizsgálati lehetőségek bemutatása
3. Gyermektervezés és várandósság alatt mire ügyeljünk, ha kiegészítőket használunk, hiszen a jelenleg kapható multivitaminok akár ártalmasak (de min. teljesen hatástalanok) is lehetnek”

 

Stressz és termékenység avagy terméketlenség?


Soponyai-Nagy Krisztina várandósság fórumest Várandósság Fórumest soponyainagykris

A ”Várandósság Fórumest” vendégelőadója Soponyai-Nagy Krisztina a GyereBaba Program vezetője. Ő a stressz és termékenység összefüggéseiről fog beszélni.
”Nem kérdés, hogy a stressz folyamatosan jelen van az életünkben, mint ahogy az sem kérdés, hogy olykor testi szinten érzékelhető, pszichoszomatikus tünetek formájában is meg tud mutatkozni. A hosszan tartó, makacs stressz reprodukciós képességünkre is kihat. Ennek következménye lehet, hogy hosszú ideig nem jön össze a baba. A sikertelen próbálkozások miatti kudarc pedig újabb stresszforrásként egy ördögi körbe kényszerít bennünket.
Az Est alkalmával Soponyai-Nagy Krisztina átfogó képet ad a GyereBaba Program témáiról, módszereiről. Szó esik arról is, hogy miben rejlik a Program speciális jellege, minek köszönhetőek a sikerek, elért eredmények. A stressz és termékenység összefüggéseit vizsgálva a fogantatás útjában álló stressz kezelésére is kapnak ötleteket a résztvevők.”

Jelentkezés a Várandósság Fórumestre

A Várandóság Fórumest október 18-ra meghirdetett előadására sajnos már minden jegy elkelt. Szerencsére online jegyek még kaphatók. További információt a Carmenta Program hirdetésében találhattok. Ha a stresszkezelésről szeretnétek még többet olvasni, honlapunk számos cikkét tudjuk ajánlani. Ha pedig a GyereBaba Program iránt érdeklődtök és jelentkezni szeretnétek, a kék gombra kattintsatok.