Legújabb mítoszok

 

Legtöbb legenda az ősi időkbe nyúlik vissza, de léteznek újabb keletű mítoszok is. A mítoszok és legendák a termékenységről sorozatunk egyik korábbi bejegyzésében egy félévszázados történetet idéztünk fel, amely szerint a párizsi bronzszobor érintése révén sorra megfogannak az asszonyok. Hasonló hiedelem áll a következő mítosz középpontjában is. A termékenységgel kapcsolatos legendákat felvonultató sorozatunkban ezúttal egy újabb keletű babonát mutatunk be, amely valójában egy ősi afrikai termékenységi kultusz modern változata.

Téren és időn át – a kézrátétel csodája

 

A 30-as években ébenfából készült afrikai termékenységi szobrok megváltoztatták a Ripley múzeum dolgozóinak az életét! Az intézményben Elefántcsont partról származó termékenységi szobrokat állítottak ki, ahol a szobrok “csodát tettek.” Történt ugyanis, hogy akik megérintették a termékenységi szobrokat – köztük a 13 alkalmazott illetve azok ismerősei – valamennyien megfogantak. A legenda nyomán a szobrok reményt adtak azoknak, akik régóta hiába vártak a gyermekáldásra. 1996 óta a termékenységi szobrok bejárták a fél világot, Koppenhága és London is szerepelt a helyszínek között, majd a “csodatévő” kultikus tárgyak  az Orlando Odditoriumban kaptak állandó helyet. 1996 óta minden érdeklődő, gyerekre vágyó asszony megérintheti a szobrot, hogy vágyai beteljesüljenek.

 

Remény a kilátástalan helyzetben

 

Az Orlando-i múzeum honlapján lehet követni, hogy  az Egyesült Államok melyik városába érkezik a termékenységi szobrokat bemutató vándorkiállítás, meddig van esélye a leendő szülőknek azokat megérinteni. A boldog párok a honlapon megosztják, hogyan sikerült “kézrátétellel” a fogantatás. Előfordul, hogy az érintettek már mindent reményt feladtak, mikor értesültek a szobrok varázslatos hatásáról és úgy gondolták, miért is ne, kipróbálják, hátha ez segít. És láss csodát, volt, aki már aznap megfogant, amikor a szobrot megérintette. Ahogy a példa mutatja, a “kézrátétel varázslata” a hiedelmeken keresztül, a gondolat teremtő, termékenyítő ereje révén hat.

mítoszok és legendák a termékenységről Mítoszok és legendák a termékenységről 5. fertility statue

Hitünk erősítése

A mítoszok és legendák a termékenységről 5. része újabb modern mítoszt mutatott be. Párok százai hittek a termékenységi szobor mágikus erejében és mára már boldog szülővé váltak. Hinni azonban nemcsak a csodatévő szobrokban, természeti formációkban lehet, hanem saját magunkban is. Hinni saját magunkban, erőnkben, abban az erőben, amely a testi funkcióinkat is jó irányba tudja mozdítani. A GyereBaba Program résztvevőinek hite saját magukban, a Program alatt formálódik, erősödik. Ti is megtapasztalhatjátok ezt  a Program tanfolyamain. Jelentkezni a kék gomb megnyomásával lehet.