Relaxációs hanganyag

7.000 Ft

Relaxációs hanganyag 7 relaxációs gyakorlat alkalmazásával

 

A relaxáció testünk kiegyensúlyozott állapotának visszaállítását szolgálja, mindennapos gyakorlása kitűnő stressz-csökkentő, energetizáló hatású. A gyakorlatok alatt különböző hormonok szabadulnak fel a testben (oxitocin, dopamin, melatonin, szerotonin), amely egész szervezetünket pozitívan befolyásolja. Jó, ha a rendszeres relaxáció a napi rutin részévé válik, mert ezáltal az alkalmazott technikák segítségével – többek között a jövőbeli célállapot elképzelésével, vizualizálásával – közelebb juthatsz a vágyott babához.

Egyedileg összeállított relaxációs hanganyag, amely 7 relaxációs gyakorlatot alkalmaz, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt!

  1. Egy perces relaxációs gyakorlat
  2. Irányított levegőáramlás gyakorlat
  3. Progresszív relaxáció
  4. A gondolatok elengedése, rossz érzések vizualizációja
  5. Rét
  6. Gyógyforrás
  7. Belső vezető

 

Vásárold meg és töltsd le relaxációs hanganyagunkat!

Kategóriák ,

Leírás

Túl sok a feszültség az életedben? Engedd, hogy a stresszoldás/ relaxáció az életed mindennapos részévé váljon!

A hanganyag segítségével mutatunk néhány olyan módszert, amely segíti elviselni a lehangoló érzelmeket, csökkenteni aggodalmainkat vagy a stressz vagy a várakozás okozta feszültségeket.

A gyakorlatok során különböző relaxációs technikákkal ismerkedhetünk meg, amelyek segítenek megbirkózni a rossz gondolatokkal és a negatív érzelmekkel. Valamennyi gyakorlat a termékenységet támogatja, a kívánt jövőbeli célállapot elképzelésével, vizualizálásával is jelentős eredményt lehet elérni.

A relaxáció a lazításon (izomlazítás, légzéstechnika) keresztül testünk kiegyensúlyozott állapotának visszaállítására szolgál, a módszer jól alkalmazható általános szorongásos tüneteknél, de megoldásokat nyújt egyéb konkrét testi problémákra is. Egyfajta transztechnika, melynek segítségével a figyelem beszűkítése, majd kitágítása révén megnyílik az út a belső világ felé.

A gyakorlatok során alkalmazzuk a KIP képeit, az imagináció során szimbólumokkal dolgozunk. A képzeleti képekkel való munka a pszichés elakadások, illetve testi (pszichoszomatikus) tünetek kezelésében hatékony eszköz lehet. Lehetővé teszi a korai érzelmi hiányok feltöltését, a konfliktusok érzelmi feldolgozását a képi síkon, így segítve a személyiség érését. A kívánt jövőbeli célállapot elképzelésével, vizualizálásával is jelentős eredményt lehet elérni.

Milyen gyakorlatokat tartalmaz a CD?

Az első két gyakorlat a gyors feszültségelvezetést szolgálja. Végezhető bármilyen hétköznapi élethelyzetben, például munkahelyen, közlekedési dugóban. A harmadik gyakorlat a bemélyülést, a minél teljesebb ellazulást segíti. Ugyanezt a célt szolgálja a progresszív relaxáció, melynek során egy meghatározott izomcsoport megfeszítésére, majd ellazítására koncentrálunk, majd az adott területen tapasztalható ellazulás érzésére összpontosítunk. A progresszivitás azt jelenti, hogy fokozatosan haladunk végig valamennyi izomcsoporton, így elérve a teljes ellazulás állapotát. Több gyakorlat is segít az aktuális rossz érzésektől, a félelmektől, a mardosó kétségektől, problémáktól megszabadulni. A hanganyag az imaginációs technikákat alkalmazva a termékenységgel is szoros összefüggésben van. A „Rét” hívóképének segítségével például ránézhetünk az aktuális állapotunkra, az esetleg megjelenő problematikára, sőt, meglelhetjük a megoldást is. A „Gyógyforrás” segít a kínzó testi tünetek, a fájdalom enyhítésében, amelynek során a testi működésedre is hatással lehetsz. A „Belső vezető” gyakorlat kiválóan alkalmazható döntéshelyzetekben.

Mindössze annyi a feladat, hogy az adott instrukciók mentén próbáljunk haladni, minél jobban engedjük magunkat ellazulni, és az érzések, élmények világában a tapasztalatainkat rögzítsük. Így lehetőség nyílik a folyamatos lelki-érzelmi fejlődésre, a feltöltődésre.

 

Nem lehet rosszul csinálni, bárhogy is van, az úgy jó!

 

Ha rendszeresen relaxálsz, koncentráltabb, kiegyensúlyozottabb leszel, nem gyűr le a fáradtság, fájdalmas tüneteket enyhíthetsz, mély álomba merülhetsz, hogy aztán újult energiával kezdhesd a következő napot!

A gyakorlatok önmagukban is végezhetők!