A mi sikertörténetünk

Interjú a legutóbb fogant GyereBaba szüleivel

Hogyan bukkantál/bukkantatok a GyereBaba Programra? 

Gyermekágy a kisszobában a mi sikertörténetünk A Mi sikertörténetünk 0a35d3697431c79571f3e6fa7c35bb68 220x300

A mi sikertörténetünk a véletlennek kezdődik. Szokták mondani, hogy jókor voltam, jó helyen. Teljesen véletlenül találkoztam egy volt LUX-os(a tanfolyam neve korábban Lux Baba volt) kismamával, aki elmesélte a történetüket. Akkor már 8 hónapos terhes volt és ennél jobb meggyőző erő nem kell senkinek, aki babát szeretne… Akkor tudtam, hogy ki kell próbálnunk… mit veszíthetünk?! A férjemet nem volt egyszerű meggyőznöm, mert az évek folyamán mindenbe kapaszkodtam… amit csak hallottam, olvastam, ki akartam próbálni, hátha ez vagy az az új módszer meghozza a várva várt sikert. Ezért ő egyre szkeptikusabb lett, de végül is miattam és a cél érdekében beadta a derekát. Nagy kíváncsisággal és reményekkel mentünk az első LUX-os hétvégére…..itt keződőtt a sikertörténet.

Milyen várakozással jöttél/jöttetek? Voltak-e fenntartásaid/fenntartásaitok?

Mindketten tartottunk egy kicsit a tanfolyamtól… mi lehet a sikertelenségünk hátterében, milyen lesz a társaság, a férjem nem szereti kinyilvánítani idegeneknek az érzéseit, gondolatait… de már az első napon minden kétségünk szertefoszlott… mintha egy nagy család lettünk volna.

Mi volt az előtörténetetek, milyen kálváriát jártatok be ezt megelőzően?

8 évvel ezelőtt kezdődött a mi történetünk, amikor eldöntöttük, hogy kisbabát szeretnénk. Persze nem voltunk már fiatalok, mindketten 30 éven felüliek, de egészségesek voltunk és azt gondoltuk, miénk a világ. Minden hónap csalódást okozott… de majd a következő a miénk lesz – gondoltuk. Így teltek a hónapok és lassan az évek. Szép sorban minden szükséges vizsgálatot megcsináltak mindkettőnknél, de semmi problémát nem találtak.

Életmódot váltottam, nem ettem cukrot és fehér lisztet, próbáltam jobban odafigyelni magamra. De ahogy telt az idő, rövidesen egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézményben találtuk magunkat… újabb vizsgálatok jöttek, az eredmények mind jók lettek. Ezek után számos inszemináción estünk át. Mindegyiket hatalmas kudarcként éltük meg… nem értettük, miért nem sikerülnek, hiszen minden rendben volt mindig mindennel… számos sikertelen inszemináció után az orvosom felvetette a laparoszkópos műtét lehetőségét, mivel ilyen esetekben sokszor derül ki valami a műtét során, ami oka lehet a sikertelenségeknek, mi több: a meglévő problémákat meg is tudják oldani helyben. Nagyon féltem, de a cél érdekében megléptük ezt is. Túlestem a műtéten, meddőségre utaló okot nem találtak, szerencsére minden rendben volt.

A műtét utáni kötelező lábadozás és pihenés után nagy reményekkel vetettük bele magunkat a következő inszeminációba, hiszen ilyen műtétek után általában sokkal nagyobb a teherbeesési arány. A mi esetünkben ez nem jött be, újabb sikertelen inszemináció következett. Az orvos felajánlotta a lombik lehetőségét. Eldöntöttük, belevágunk… újabb fájdalmas vizsgálatok és vérvétel után zöld lámpát kaptunk. Beszereztük az összes injekciót és szükséges gyógyszert, és vártuk, hogy kezdhessük a programot. De valami történt előtte… pozitív lett a terhességi teszt, el sem hittük, hogy ez velünk megtörténhet. Nagyon boldogok voltunk, de sajnos nem tartott sokáig az örömünk, pár hét múlva spontán vetélés lett a vége. Persze újabb kényszerpihenő és több hónapnyi várakozás a következő lombik programig.

Mind testileg, mind lelkileg el voltam fáradva, a házasságunkra is ráfért egy kis frissítés, hiszen az elmúlt évek csak a babaprojekt körül forogtak. Ezért a nyarat kihagytuk és őszre terveztük a következő lombikprogramot. Közben szeptemberben rátaláltunk a LUX Programra is, amihez nagy reményeket fűztünk… biztosra vettük, hogy az őszi lombik program sikerülni fog. Hát tévedtünk. Nem sikerült…. Viszont a következő hónapban, az utolsó hétvégére már pozitív terhességi teszttel mentünk!

 

Mit adott neked a csoport/Program? Miért jó a GyereBaba Program a férfiaknak/nőknek illetve a pároknak?

Fogantatás a mi sikertörténetünk A Mi sikertörténetünk 7bfe79ae9c9a6cf7132f4ba51c346812 212x300A program nagyon sok alternatívát kínál, amit használhatunk a mindennapjainkban. Csodálatos élményekben volt részünk a hétvégék alkalmával. A csoport egy olyan szoros közösségé forrt össze, hogy éreztük egymás érzéseit, rezgéseit. Nagyon hihetetlen élmény volt mindkettőnk számára. Soha nem felejtjük el a meghitt, érzelgős, máskor vicces és felszabadító pillanatokat.

„Mindig is hittünk abban, hogy lesz kisbabánk”

Mi lehet a személyes sikeretek titka?

A személyes sikerünk titka? Mindig is hittünk abban, hogy lesz kisbabánk. Soha nem adtuk fel, még a legkilátástalanabb helyzetben sem. Személy szerint én legbelül valahol éreztem, hogy nekünk természetes úton lesz gyermekünk. A GyereBaba Program során akár tudattalanul is felszabadultak belőlünk elnyomott érzések, ki nem mondott gondolatok, félelmek. Átértékeltünk dolgokat a mindennapjainkban, és rájöttünk, hogy mi a fontos a kapcsolatunkban.

 

Kiknek ajánlod, hogy jöjjenek?

Minden olyan férfinak, nőnek, párnak ajánlom ezt a programot, akik babát szeretnének, de valamilyen okból eddig nem jött össze. Ha esetleg bizonytalan vagy valamiben, vagy ha félsz valamitől a babavárást illetően… Hiába hiszed, hogy te már mindent kipróbáltál és mindent megtettél a siker érdekében… az önismeret egy hosszú folyamat, amelyben ez a tanfolyam nagy segítséget nyújt, mind saját magad mélyebb megismerésében, mind párkapcsolati szinten. Sokan úgy gondolják, hogy csak testi oka lehet a sikertelen teherbeesésnek… közben számos más dolog is közrejátszhat, amire talán nem is gondolunk.

A mi sikertörténetünk segíthet más hasonl´helyzetben lévő párnak. Propagálom is a programot, ahol csak tehetem. Eddig is ezt tettem és a jövőben is ezt fogom, hiszen nekünk is babánk lesz :))))

Hogyan tovább?

Ha önmagadra ismersz a sikertörténetben vagy a leírtakhoz hasonló tapasztalataid, gondolataid vannak, már most jelentkezhetsz a GyereBaba Program következő tanfolyamára. Ha viszont kérdéseid vannak még a jelentkezés előtt, ne tétovázz, telefonálj: +36 30 203 7413