Termékenység és szex 1.

A babacsinálás művészete, legújabb “Termékenység és szex” sorozatunk első cikke.

Dr. Gerad Kite akupunktúrás orvos és pszichoterapeuta 2016-ban adta ki The Art of Baby-Making-The holistic approach to fertility (szó szerinti fordításban A “gyermekcsinálás” művészete -A termékenység holisztikus megközelítése) című könyvét. Az alcím szerint ez a kiadvány  praktikus útmutató a szervezet “újrakalibrálásához”. London leghíresebb termékenységi szakembere könyvében arról ír, hogy miképp teremtődhetnek meg a megfelelő feltételek egy új, tartalmasabb élethez, amely aztán a baba fogantatásához is közelebb visz.

A babacsinálás művészete

The Art of Baby-Making

babacsinálás Babacsinálás 2020 G
babacsinálás Babacsinálás 2020 art of baby making

“Bármiféle pozitív változás is érsz el, az azonnal javítja az egész szervezeted működését. A sikeres fogantatás mindig a “team” együttműködésének eredménye. Kite szóhasználatában és értelmezésében a teamhez tartozik a tested, lelked minden egyes része, és ugyanúgy működik, mint például a csapatjáték a munka világában, a szervezeti struktúrában. Kérjétek ki akármelyik team coach véleményét a sikerről. Valamennyien azt fogják mondani, hogy a leggyengébb játékost kell erősíteni.” (72. o.)

 

Ezek szerint a babavárás során is azokon a testi-lelki pontokon, illetve környezeti tényezőkön kell változtatni, amelyek aktuálisan a leggyengébbek. Ez lehet a dohányzásról való leszokás, a minimum 7 óra alvás betervezése vagy a pár minőségi idejének növelése. Bármelyik “alegység” változása pozitív elmozdulást eredményez az egész rendszerben.

“A rendszeres szexuális együttlét többet között azt az egyértelmű üzenetet küldi a férfiak és a nők testének és pszichéjének, hogy a fogantatás lehetséges! A nőknél a rendszeres szex serkenti a peteérést. Az aktív nemi életet élő nők ciklusuk 90%-ban érlelnek meg petét, míg a szexuális életet mellőző nők esetében a peteérés aránya 50 % alá esik. A természet nem pazarolja a forrásait, ha a megtermékenyítés esélye kicsi.” (147.o.)

A női orgazmus emeli a fogantatás esélyeit

“Tudtátok, hogy abban az esetben, ha a nők orgazmusa egy perccel megelőzi párjuk magömlését, illetve ha az azt követő három percben következik be, akkor a nők teste 10 millióval több spermát tart vissza, összehasonlítva azokkal a nőkkel, akik sokkal korábban vagy későbben érnek a csúcsra vagy nincs is orgazmusuk??” 149.o

 

babacsinálás Babacsinálás 2020 par hassal
babacsinálás Babacsinálás 2020 parrelation7 par

A 10 millió azért is különösen magas szám, mert az Egészségügyi Világszervezet, a WHO adatai alapján egy-egy egészséges magömlés során az ejakulátum milliliterenként hozzávetőleg 15 millió spermiumot tartalmaz. Olyan esetekben, amikor átlag alatti a spermiummennyiség, természetesen még inkább számít, hogy a női szervezet miként reagál.

 

“A női orgazmus mechanizmusa olyan összetett és bonyolult, hogy ennek kapcsán évente újabb és újabb felfedezések kerülnek napvilágra. Tudományos körökben is felvetül az a kérdés, miért képes a nő az orgazmusra, ha annak nincs más célja, mint az örömszerzés. A biológia magyarázatok az orgazmus és a megtermékenyítés közötti összefüggésből indulnak ki.” (149.o.)

A babacsinálás művészete – The Art of Baby-Making

Ezt a könyvet minden babaváró párnak ajánljuk! Nem pusztán azoknak, akik már régóta vágynak babára, de azoknak is, akik még csak fontolgatják a családtervezést, sőt még azoknak is, akik egyszerűen csak jobban szeretnék érezni magukat párjukkal. A párkapcsolati kérdésekről olvashattok korábbi írásainkban is.