Babavárók, mennyi szex “kell”?

Babavárók és a szex új sorozatunk a szex és termékenység témájában. Miért beszélnek keveset a szexről a termékenységi oldalakon? A szexről van szó, amely legfőbb célja, az örömszerzés mellett az utódok nemzése, a fogantatás.

“Miközben a „végcél”, a siker fogalmaiban gondolkodunk, eszünkbe sem jut, hogy az együttlét sokkal inkább magáról a „pillanatban levésről”, a feloldódásról, az intimitásról, a kölcsönös el- és befogadásról, az édes-mély összeolvadásról szólna.” írtuk a Szex és termékenység posztunkban évekkel ezelőtt.

A Facebook csoportok, ahol főként nők keresik egymás támogatását, szinte alig esik szó a szexualitásról. Ha esik is, akkor az inkább kérdés az ajánlott szexuális együttlét gyakoriságával kapcsolatban: pl. hogy milyen gyakran “kell” együtt lenni, mi a biztos fogantatás szempontjából. A GyereBaba tanfolyamokon, a férfi csoportokban viszont több panaszos sóhaj is hallatszik a szexualitás ellaposodása, naptárhoz kötöttsége miatt. A szenvedély és a romantika sokaknál már rég feledésbe merült.

 

Miről fogunk írni?                                                                             babavárók és a szex Babavárók és a szex 2020 parrelation3 sziv

Babavárók és a szex cikksorozatunk természetesen a szex és termékenység összefüggéseiről fog szólni. Írunk a nőket súlytó fájdalmas szexről, persze a probléma megoldásáról is, a peteérés és az orgazmus kapcsolatáról a fogamzásban, sőt tanácsot is adunk a férfiaknak termőképességük emelésére. Írunk a párkapcsolatról, amely néha azért ég ki, mert túl sokat dolgozunk és kimerülünk. Erröl és a fáradtság legyőzéséről írtunk már korábban is. Az együttlét örömét szerencsére újra fel lehet fedezni, minek következtében nemcsak boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk, hanem javítjuk termékenységi esélyinket is. Ha kérdéseitek vannak a szex és a fogantatás témájában, nyugodtan írjatok a GyereBaba Program címére: info@gyerebaba.hu 

Babavárók és a szex

Persze sorozatunk nemcsak azoknak a pároknak érdekes olvasmány, akik babát terveznek, hanem azoknak is, akik már megfogantak, de kiegyensúlyozott, jó szexuális együttlétet szeretnének. Addig is, bármilyen téma után érdeklődtök, a főoldalon lévő “Keresés” gomb aktiválásával sokféle termékenyéggel összefüggő írást olvashattok: pl PCOS-ról, a meddőségi kezelésekről, az Aviva tornáról vagy a terméketlenség pszichés okairól. Igyekszünk a legfrissebb híreket megosztani veletek, babavárók. Akik pedig a korábbi GyereBaba tanfolyamon résztvett párok véleményére kíváncsiak, elolvashatják, milyen változásokat tapasztaltak a résztvevők a közös munka eredményeként.